Suriyelilere hibe desteği

Suriyelilere hibe desteği

Suriyeli ve Türk girişimcilere yönelik iş geliştiren kurumlara hibe desteği sağlayacak olan "Enhancer Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirldi.

Türkiye'nin de üyesi olduğu Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD); dünya genelinde göçün sınır yönetimi, geri dönüşler, iltica prosedürleri, insan kaçakçılığıyla mücadele ve uyum gibi alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla ICMPD'nin hayata geçirdiği ENHANCER projesi kapsamında; öncelikli olarak sosyal uyum ve uzun soluklu geçim kaynakları sağlamak için girişimciliği desteklemeye yönelik hibe programları başlatıldı.

Proje; Türkiye'de geçici koruma altında olan Suriyelilerin ev sahibi Türk toplumuyla birlikte girişimcilik ekosistemine dahil olmasını ve sürdürülebilir geçim kaynaklarına erişimini hedefliyor. Kuruluş bu çerçevede Temmuz 2021'de; "Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı', "Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı" ve "İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı" olmak üzere, toplam 10 milyon 150 bin avroluk üç hibe programı duyurmuştu. Bu programlardan biri olan "Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı'nın son başvuru tarihi uzatıldı. Program için 29 Ekim 2021'e kadar proje başvuruları gerçekleşebilecek. 

Başvuruları alma aşamasındaki bu hibe programı; girişimcilere verilen hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini artırarak, yerel girişimcilik ekosistemi kurumlarının teknik ve insani kapasite eksikliğini gidermeyi amaçlıyor. Başvurular Adana, Ankara, Mersin, Gaziantep, Bursa, İstanbul, Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, ve Şanlıurfa illerinden kabul edilecek. "Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı'nda başvuru sahiplerine ise 10 bin ile 30 bin avro aralığında toplam 3 milyon Avroluk hibe sağlanacak.

ORAN Kalkınma Ajansı'nda yapılan tanıtım toplantısında Proje Sorumluları İrem Harman ve Kemal Ege Gürkan, proje hakkında bilgiler verdi.

Suriyelilere hibe desteği

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi