Sütünüz tatlansın geliriniz katlansın

Sütünüz tatlansın geliriniz katlansın

Bakanlık tarafından yürütülen Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi adı altında alt projeler gerçekleştirilmektedir.

 Projelerden biri olan Sütünüz Tatlansın Geliriniz Katlansın projesi ile alternatif olarak Reygrass (Sütotu) ekiminin yaygınlaştırılması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Ziraat Mühendisi Dönüş Daşkın tarafından sunum yapıldı. Yapılan sunumda Reygrass bitkisinin yetişme koşulları, ekim ve hasat dönemleri, et ve süt hayvanlarına sağladığı besin değerleri hakkında bilgi verildi.

 Proje Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ege Araştırma Enstitüsüyle ortaklaşa yürütülecektir. Projeye Yeşiltepe Kasabası’ndan Mahmut Çiçek ve Baymış Köyü’nden Alican Arıbaş isimli çiftçiler dahil oldular. 2 yıl sürecek olan projede bu 2 çiftçiye Ege Araştırma Enstitüsünün 2018’de tescillediği Elif İsimli Reygrass Yembitkisi tohumu verilecektir.5’er dekar alanda yetiştirilecek sütotunun bitkisinin gübre ve tohumu projeden karşılanacaktır. Proje bedeli 17.800 TL olacaktır.

thumbnail_dsc_4034.jpgthumbnail_dsc_4046.jpg

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.