Taban fiyatları beklentileri karşıladı, prim desteği düşük kaldı!

Taban fiyatları beklentileri karşıladı, prim desteği düşük kaldı!

Taban fiyatları beklentileri karşıladı, prim desteği düşük kaldı!

Gazeteekonomi.com'a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, hasat döneminde hububat ithalatı yapılmayacağı taahhüdü ve açıklanan ton başına 1.650 TL’lik fiyatın dünya fiyatlarıyla aynı seviyede olmasının  iç piyasada buğdaya olan talebi arttıracağı kanaatinde olduğunu belirtti.

Bir zamanlar dünya fiyatlarıyla ürün almak isteyen ve yurt içi fiyatlarını yüksek bulan sanayici ve tüccarın bu fırsatı değerlendireceğini ümit ettiğini ifade eden Doğru, şunları kaydetti: "Hava şartları ve yağışın da ülke genelinde olumlu devam etmesi şartıyla verimli bir yıl geçerse açıklanan fiyatın çiftçimizi tatmin edici seviyede olacağına inanıyorum. Ancak yapılan açıklamadan geçen yıl ton başına 100 TL olarak verilen fiyat fark (prim) desteğinin, bu yıl diğer desteklerle beraber toplam 230 TL olduğu anlaşılıyor ki bu yetersiz olacaktır.

ÇİFTÇİNİN BUĞDAY EKMESİ İÇİN PRİM DESTEĞİNİN YÜKSEK TUTULMASI GEREKİYOR 

Çünkü çiftçi kazanamadığı için buğday ekmekten kaçınıyor, suyu da bulursa başka ürünlere yöneliyor. Çiftçiye buğday ektirmek için prim desteğini yüksek tutmak gerekir. Bizim beklentimiz buğday fiyatının 1.650 TL, geçen yıl tona 100 TL olan primin ise diğer destekler hariç 200 TL olması yönündeydi. Bu duruma da açıklık getirilirse bu yıl hasatta buğdayını satan çiftçi de, imkanı olup lisanslı depolarda bekleten de kazanacaktır temennisiyle, tüm buğday üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlı bir sezon diliyorum" tarimdanhaber.com

Bu haber toplam 3722 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum