Tarım ekipmanlarına destek müracaatları sürüyor

Tarım ekipmanlarına destek müracaatları sürüyor
Tarımsal üretimde modern tarım alet ve makinelerinin kullanılmasını teşvik etmek, çiftçilerin yeni teknolojileri tarımsal faaliyetlerde kullanmasını yaygınlaştırmak amacıyla tarım makine ve ekipmanlarına yüzde 50 hibe desteği verildiği bildirildi.

Aksaray Tarım İl Müdürü Recep Öztorun, üretim maliyetlerini düşürerek verimliliği artırmak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla tarımsal makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin tebliğin 10 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Öztorun, yayımlanan tebliğ gereğince tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilere, tüzel kişiler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinin tarımsal alet ve makine alımı için başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

Müracaat edecek gerçek ve tüzel kişilerin uygulanan kayıt sistemlerinden birine dahil olması gerektiğini vurgulayan Öztorun, “Tarım Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında hibeye esas mal alımlarının yüzde 50′si hibe yoluyla desteklenecektir. Gerçek kişilerce hazırlanan ve kabul edilen 50 bin TL’ye kadar projeler ile tüzel kişilerce hazırlanan ve uygunluğu kabul edilen 100 bin TL’ye kadar olan proje başvuruları için yüzde 50 hibe desteği verilecektir. Basınçlı Sulama Sistemlerinde, gerçek kişiler için hibeye esas 100 bin TL ile tüzel kişiler için ise hibeye esas tutar olan 200 bin TL’nin yüzde 50′si hibe desteği olarak verilecek” dedi.

Tarım makinesi alımı için başvuruların başladığını da belirten Öztorun, 25 Nisan’a kadar müracaatların yapılacağını, konuyla ilgili teknik bilginin Aksaray İl Tarım Müdürlüğünde oluşturulan proje yürütme birimi tarafından verileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.