Tarımsal destek ödemeleri başladı!

Tarımsal destek ödemeleri başladı!

Aksaray Tarım İl Müdürü Recep Öztorun yaptığı yazılı açıklamada

 “İlimizde, yem bitkisi ekilişlerinin artırılması, hayvancılığın alt yapısı olan kaba yem ihtiyacının karşılanması, hayvancılığın kazançlı hale getirilmesi amacıyla yem bitkisi ekiliş alanlarının ve üretilmesinin artırılması, özellikle hayvancılık yapan yetiştiricilerimizin teşvik edilmesine yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede tek yıllık ve çok yıllık yem bitkisi ekilişleri ve üretim gün geçtikçe artmakta, İlimiz yetiştiricilerinin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması yanında, diğer illere ve yurtdışına sevkiyat yapılmaktadır.

İlimizde hayvancılığın gelişmesine, işletme sayı ve kapasitelerinin artmasında kaba yem üretimin büyük etkisi olmuştur. Bu kapsamda hayvancılığa yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin ilgisini çekmekte ve hayvancılık alanında, yeni yatırımlar yapılmaktadır. İlimizde tek yıllık yem bitkilerinin üretilmesi, ekiliş alanlarının artması yanında, çok yıllık yem bitkilerinden olan yonca tesis alanları da giderek artmakta, üretimde verim ve kalitesiyle İlimizde üretilen yonca, kolay pazar bulmakta, üreticilerimizi verim ve fiyat yönüyle, kullanıcıları ise kalite yönüyle memnun etmektedir.

İlimizde, 2010 yılı içerisinde 400.000 ton kaba yem üretimi gerçekleşmiştir. Yem bitkileri ekim alanlarının artmasında en büyük etken, Bakanlığımızca üreticilere verilen desteklemelerdir. Bu kapsamda 2010 yılı içerisinde teşvik kapsamında projeli olarak ekilişi yapılan yem bitkisi, alan olarak 52.000 dekarı bulmuştur. Projeli yem bitkisi ekilişi yapan 1547 çiftçimize 2.783.333 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Ödemeler, Bakanlığımızca, 25 Ocak 2011 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerine aktarılmıştır. Çiftçilerimizin hesaplarına aktarılan yem bitkisi destekleme ödemeleri 27 Ocak 2011 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacaktır.

Ayrıca Ocak Ayı içerisinde 64 çiftçiye 23.526 TL arılı kovan desteleme ödemesi ve sertifikalı tohum kullanan 631 çiftçimize 258.000 TL sertifikalı tohum teşviki ödemesi yapılacaktır. 

Yem bitkisi, sertifikalı tohum ve arılı kovan destekleme ödemeleri Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerince 27 Ocak 2011 tarihinden itibaren ödenecektir. Bu kapsamda 2.242 çiftçimize toplam 3.066.826 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır.” Dedi.


Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.