Tosun Kooperatif Binası Açıldı

Tosun Kooperatif Binası Açıldı
Tosun-Eskikışla Tarımsal kalkınma kooperatifinin ek binası açıldı

 

 

Eskil İlçesinin Tosun ve Eskikışla yaylarında ortak bir noktasında kurulan S.S. Tosun-Eskikışla Yayları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ek binası düzenlenen törenle açıldı.

Ek binasının açılış kurdelasını Milletvekili İlknur İnceöz ile Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay keserken, Kooperatif Başkanı Ramazan Yarar, ek hizmet binasının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 2007 yılında kurulan kooperatifin 180 üyesi ve günlük 5 ton süt kapasitesi olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Yarar, kendilerini destekleyen Milletvekili İlknur İnceöz, Ak Parti İl Başkanı Latif Ağır, İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay, İl Genel Meclis Başkanı Şaban Bostan,  Tarım Müdürü Recep Öztorun ve Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Güdendede’ye plaket takdim etti.

Gittikleri her toplantı ve açılışında referandum sürecine değinen Milletvekili İlknur İnceöz, referandumun ülkenin geleceğini ilgilendirdiğini Aksaray’dan olduğu gibi Eskil ilçesinde evet çoğunu beklediklerini söyledi. Ak Parti İl Başkanı Latif Ağır,  12 Eylül halk oylamasında herkesi evet demeye çağırırken, referandumun hiçbir siyasi bağlantısının olmadığını bir kez daha hatırlattı.

Açılışa katılan Tarım Müdürü Recep Öztorun, Aksaray çiftçisinin her geçen daha örgütlendiğini belirtti. Öztorun, “Eskil geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Burada ki çiftçilerimiz her geçen gün örgütleniyor ve tarımsal desteklemelerde oldukça azami derece faydalanıyor. 2002 yılında 20 olan kooperatif sayımız bugünlerde 50’in üzerine çıktı bu çok önemli bir rakam. Çiftçi örgütlendikçe güçleneceğini bildiği için kooperatifleşme kırsal kesimlerde hızla yaygınlaşıyor.” Dedi. Açılıştan sonra davetlilere ikramlarda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum