TÜMOSAN’dan “Üretim Durdu” İddialarına Yanıt: “Faaliyetler Kesintisiz Sürüyor”
Gazeteci Sedat Bozkurt tarafından gündeme getirilen iddialar, Konya sanayisinin önemli kuruluşlarından TÜMOSAN hakkında tartışmaları beraberinde getirdi. İddialarda, fabrikanın üretimi durdurduğu ve bazı çalışanların ücretsiz izne çıkarıldığı öne sürülmüştü.
İddialar Gündem Oldu
Bozkurt’un açıklamalarına göre, Yeni Şafak grubuna ait iki büyük üretim tesisinde faaliyetlerin durduğu ileri sürüldü. Bu tesislerden birinin Konya’daki TÜMOSAN, diğerinin ise Balıkesir’de bulunan bir kağıt fabrikası olduğu ifade edildi. Söz konusu iddialar kısa sürede kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
TÜMOSAN’dan Resmi Açıklama
Gündemdeki iddiaların ardından TÜMOSAN tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Şirket, üretimin durdurulduğu ve çalışanların ücretsiz izne çıkarıldığı yönündeki bilgilerin tamamen asılsız olduğunu belirtti.
Açıklamada, “Şirketimizin operasyonel süreçleri kesintisiz olarak devam etmektedir. Yerli üretim ve Ar-Ge faaliyetlerimiz yüksek standartlarda sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.
Hukuki Süreç Başlatıldı
Şirket ayrıca, kamuoyunda yanlış algı oluşturduğu belirtilen iddialara karşı hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. TÜMOSAN, yalan ve yanıltıcı haberlerin sorumluları hakkında yasal haklarını kullanacaklarını bildirdi.
Konya’nın Üretim Gücü
Konya’da faaliyet gösteren TÜMOSAN, Türkiye’nin önemli yerli üretim merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.
- 1 milyon 600 bin metrekare alan
- 93 bin metrekare kapalı üretim tesisi
- Yıllık 75 bin dizel motor ve 45 bin traktör üretim kapasitesi
Bu kapasitesiyle hem iç pazarda hem de ihracatta stratejik rol üstlenen şirket, üç vardiya sistemiyle üretim yapabilecek altyapıya sahip.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.