Turan Yaldır İYİ Parti Aksaray milletvekili aday adayı oldu

Turan Yaldır İYİ Parti Aksaray milletvekili aday adayı oldu

Aksaray'dan eski MHP milletvekili Turan Yaldır'ın, İYİ Parti'ye katılarak 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı açıklandı.

25. Dönem MHP Aksaray vekilliği yapan Turan Yaldır, İYİ Parti'nin kuruluşu öncesinde Genel Başkan Meral Akşener'in MHP genel başkan adaylığına imza veren en önemli isimlerden biri olurken, İYİ Parti'nin kuruluşunda ve Aksaray il teşkilatının kuruluşunda önemli görevler üstlendi.  Uzun bir süre sessizliğe çekilen Turan Yaldır, sessizliğini bozarak geçtiğimiz cuma günü, milletvekili aday adayları müracaatının son gününde İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek Aksaray milletvekili aday adaylığı müracaatını yaptığını söyledi.

BEN DE İYİ PARTİ'MİZİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYIYIM

Turan Yaldır, Anadolu Ekspres'e yaptığı açıklamada, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu İYİ Parti İl Başkanı Cumali Asal ve Merkez İlçe Başka Osman Yılmaz'la aday adaylık sürecini paylaştığını söyleyerek, "2023 14 Mayıs seçimlerinde partimize ne kadar katkımız olur, neler yapabiliriz, partimizin hem ülke hem Aksaray genelinde oylarını yükseltmesinde nasıl katkımız olabilir düşüncesiyle ben de artık diğer 16 aday adayı arkadaşım gibi İYİ Parti'mizin milletvekili aday adayıyım" Diye konuştu.

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIMIZA İNANCIM SONSUZ

"İYİ Parti'nin kuruluşundan itibaren maddi manevi desteklerimi partimizden esirgemedim" diyen  Yaldır, "İl başkanımız, ilçe başkanımız, partimizin tüm teşkilatları ve İYİ Parti'ye inanmış desteklerini esirgememiş tüm üyelerimizle birlikte uyum içerisinde çalışacağımıza ve partimize katkıda bulunacağımıza inancım sonsuz. Milletvekilliği listesinde olup olmamamın hiçbir önemi yok. Ülkemiz için önemli olan 2023 seçimlerinde ne kadar katkım olur, ne kadar faydam olur heyecanı ve çalışması içerisinde olacağım" açıklamasında bulundu. 

eski-mhp-li-vekil-turan-yaldir-iyi-parti-ye-katilarak-aksaray-dan-milletvekili-adayi-oldu-9304.webp

TURAN YALDIR KİMDİR?

Turan Yaldır, 1984 yılında Aksaray’ın Yeşilova Beldesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aksaray'da tamamladıktan sonra  Aksaray Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Halkla İlişkiler bölümünde yüksek lisans yapan Yaldır, daha sonra kendi inşaat şirketini kurdu. 

2012 yılında MHP'nin 10. Büyük Olağan Genel Kongresinde en genç Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak seçilen Yaldır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 2987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum