Türk Eğitim-Sen mitinge gidiyor

Türk Eğitim-Sen mitinge gidiyor
Türk Eğitim-Sen Konya 1 nolu Şube Başkanı Tanfer Ata yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sendika binasında düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan Cumartesi günü Türkiye genelinden katılımla Ankara’da sözleşmeli çalışanların haklarını aramak için b

 

ÇALIŞANLARIN İŞ GÜVENCESİ YOK

Kamu çalışanlarının iş güvencesinin elinden alınmaya çalışıldığı bir dönemin yaşandığını söyleyen Tanfer Ata, “Kamu çalışanı kavramını ortadan kaldırmak, çalışanları iş güvencesinden yoksun olarak istihdam etmeye çalışmak için sahneye konulan oyun büyük tepki çekmektedir. Bilindiği gibi bugün kamuda 400 binin üzerinde taşeron firma elemanı bulunmaktadır. 4/B’li yani sözleşmeli olarak çalıştırılanların sayısı ise 250 bindir. Bu çalışanların hiçbirinin iş güvencesi yoktur. Çünkü iktidar, iş güvencesiz ve kuralsız çalıştırmayı politika haline getirmiştir. Bu politikaya giderek bağlanan AKP iktidarı, tüm kamu çalışanlarını güvencesiz çalıştırmanın yollarını aramaktadır. Oysa ki, iş güvencemiz Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük kazanımımızdır. Bu güvenceyi ortadan kaldırmak kamu çalışanlarının can damarını kesmek demektir” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ALIMINA YEŞİL IŞIK YAKILDI

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun büyük kamuoyu baskısının ardından Haziran ayında ek öğretmen alımı için yeşil ışık yaktığını söyleyen Tanfer Ata, “Türk Eğitim-Sen, 30 bin ek öğretmen ataması yapılması için büyük mücadeleler vermiş, ataması yapılmayan öğretmenlerin bu doğrultudaki her eylemine maddi, manevi destek vermiştir. En son 15 Ocak 2011 tarihinde 30 bin ek öğretmen ataması yapılmaması durumunda Nisan ayında büyük eylem yapacağımızı açıklamıştık. Gösterilen onca tepki ve yaklaşan genel seçimler öncesinde hükümetin tepkilerin daha da büyümesini göze alamaması sonucu 31 Aralık 2011 tarihine kadar 24 bin 745 öğretmen kadrosuna atama yapılmasını hüküm altına aldı. Ancak burada esas problem bu atamaların 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerden önce yapılmasını sağlamaktır. Bakanlığın tek atama inadından vazgeçtiğini görmez bizleri memnun etmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak 30 bin ek alım sözünün, sözleşmelilerin kadroya geçirileceği konusundaki verilen söz gibi fos çıkmamasını umut ediyoruz” dedi. Tanfer Ata, tüm bu nedenlerden dolayı Türkiye Kamu-Sen’in iş güvencesine sahip çıkmak, tüm alanlarda köleliğe ve taşeronlaşmaya dur demek, işsiz, umutsuz ve çaresiz bırakılan gençlerin sesi olmak, tüm kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını korumak, KPSS ve YGS’de yaşanan skandalları biz defa daha gündeme getirmek ve sorumluların yakasına yapışmak için 16 Nisan’da Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda miting yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.