Tuz Gölü'nde ağaçlandırılacak alana Başbakan Erdoğan’ın adı verildi

Tuz Gölü'nde ağaçlandırılacak alana Başbakan  Erdoğan’ın adı verildi
Aksaray'ın Eskil ilçesinde Tuz Gölü'nü koruma amacıyla Eskil Ağaçlandırma, Kalkındırma ve Tuz Gölü'nü Koruma Derneği kuruldu.

 Gürsel Özkan

Dernek, kuraklık nedeniyle kuruma tehdidi altında bulunan Tuz gölünün çevresini ağaçlandırma yaparak kurtarmayı ve kuş cenneti yapmayı hedefliyor.
7 kurucu üyeyle kurulan ve üye sayısı kısa zamanda 40'a ulaşan, kısa adı “AKATDER” olan Eskil Ağaçlandırma, Kalkındırma ve Tuz Gölü'nü Koruma Derneği, zaman kaybetmeden ağaçlandırma çalışmalarına başlayarak ilk etapta 10 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor. Tuz Gölü çevresindeki ağaçlandırılacak olan alana ise, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın adı verildi. Dernek yetkilileri ayrıca, Tuz Gölü çevresinde bulunan tatlı su kaynaklarını birleştirerek balıkçılık yapılmasına imkân sağlanacağını ve Ekosistemi koruyarak endemik bitkiler arasında yürüyüşler için alan oluşturacaklarını, Flamingo ve kuş gözlemciliği yapmak istediklerini belirtti.

Dernek Başkanı  Ahmet Sanlav, “7 kurucu üye ile açtığımız derneğimizin üye sayısı şuan 40’ı aşmıştır. Amacımız, Tuz Gölü’nün etrafını, ilçemizin etrafını yeşil bir görüntüye büründürmek, Tuz Gölü’ndeki kuş cennetini, yaz aylarında da tatlı su kaynaklarını birleştirip, ileriye götürmektir. Bu ağaçlandırma sahasına Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vermek istiyoruz, çünkü desteklerini, yardımlarını bekliyoruz ve Eskil’de onun ismini yaşatmak istiyoruz.

Dernek Üyesi Emekli İmam Mustafa Sanlav da, bu su aktığı zaman orada içen hayvanat, oradaki bitkiler tamamen vesile olan kişilerin sevap hazinesine dönecek. Amellerin kapandığı o günde mahşer gününde bunların amelleri kapanmayacak. Peygamberimiz’in tabiri ile bu en büyük sadaka-i cariyedir. Biz de bunlara destek oluyoruz, işte bizde bu derneğe inşallah hem de başbakanımızın ismini alan bu bölgeye ona olan saygımızdan dolayı destek olacağız ve tüm çevre dostlarını, gönlünde Eskil sevgisi olan tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Şeklinde konuştu.

Kuraklık nedeniyle kuruma tehdidi altında bulunan Tuz Gölü çevresindeki gölet ve bataklıkların büyük bir kısmı kurumuş ve çölleşme tehdidi baş göstermiş. Göl kuraklık nedeniyle, ev sahipliği yaptığı ve bünyesinde barındırdığı binlerce kuş ve flamingoların ölümüne sebep olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum