Tuzgölünde ki İnsan Sulieti Dikkat Çekiyor

Tuzgölünde ki İnsan Sulieti Dikkat Çekiyor

Türkiyenin ikinci büyük gölü olan ve ülkenin tuz tüketiminin yüzde 63ünü karşılayan Tuz Gölünün uydu fotoğraflarında gölün kıyı şeridinde oluşan insan silüeti dikkati çekiyor

Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan ve ülkenin tuz tüketiminin yüzde 63’ünü karşılayan Tuz Gölü’nün uydu fotoğraflarında gölün kıyı şeridinde oluşan insan silüeti dikkati çekiyor.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi sınırlarında yer alan Tuz Gölü’nde oluşan silüeti görenler şaşırıyor. ’Google Earth’de yayınlanan uydu fotoğraflarında kıyı şeridinde oluşan insan silüetinde göz, burun ve ağız bölümü net bir şekilde görülüyor. Sosyal paylaşım sitesi Youtube’da ‘Tuz Gölü’nde inanılmaz insan yüzü’ başlığı altında yayınlanan görüntülerde ise silüeti, üst bölümünün Mevlevilerin kullandığı sikkeye benzemesi üzerine semazen görünümüne dönüştürülmüş.

 

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Güler Göçmez, Tuz Gölü’nde oluşan insan silüetinin tamamen tesadüfen oluşmuş bir şekil olduğunu söyledi. Doç. Dr. Göçmez, "İnsan silüetinin oluştuğu bölgede gölün suyla beslenmesi az olduğu için oluşan çökmeler ve tuz tortuları bu şekli ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

 

Tuz gölü 

 

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki Tuz Gölü, Ankara, Konya ve Aksaray sınırlarının kesiştiği yerde bulunuyor. Türkiye’nin yüzölçümü olarak ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü’nün derinliği 12 metre. Özellikle yaz mevsiminde buharlaşmanın etkisi ile alanı oldukça küçülüyor. Kuruyan kesimlerde tuz tortuları oluşuyor. Türkiye’nin tuz ihtiyacının bir kısmı buradan temin ediliyor. Uzmanlar ise 1915 yılından bu yana yüzde 85 oranında küçülen gölün kuraklık ve kirliliğin devam etmesi halinde 2015 yılında tamamen yok olma tehdidi altında olduğunu belirtiyor.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.