TYP kapsamında Eskil'de kurayla okullara 24 işçi alınacak

TYP kapsamında Eskil'de kurayla okullara 24 işçi alınacak

Aksaray genelinde İŞKUR aracılığıyla okullara kurayla 320 işçi alınacak. Eskil'de ise 24 eleman alımı gerçekleşecek.

Eskil okullarında çalışmak üzere işkur kanalıyla 24 adet işçi alımı yapılacaktır. başvurular 23 ocak 27 ocak arasında yapılacaktır. kura çekimi 31 ocak tarihinde yapılacaktır. iş 06 şubat 2023 tarihinde başlayacak olup, 20 haziran 2023 tarihinde sona erecek.

Türkiye İş Kurumu tarafından; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere Toplum Yararına Programlar (TYP) düzenlenmektedir.

Bu bağlamda; Covid-19 salgınına bağlı olarak, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Merkez ve Merkeze Bağlı Belde ve Köy Okulları; Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi ve Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin İlçe Merkez ve İlçe Merkezlerine bağlı belde ve köy okullarında temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım onarım hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için TOPLAM 320 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir.

4,5 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular 23.01.2023-27.01.2023 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, e-Devlet, İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacaktır.

İlçelerden başvurmak isteyenler Kaymakamlık ve Belediyelerdeki İŞKUR irtibat noktalarından veya www.iskur.gov.tr adresinden müracaat edebileceklerdir.

Katılımcılar NOTER kurası ile belirlenecek olup program 06.02.2023-20.06.2023 tarihleri arasında uygulanacaktır.

Genel Şartlar

TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları; programa başvuru ve başlangıç tarihinde sigortalı olmamaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamaları (açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir.

Ayrıca;

1)Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

2)Bir kişi 27.09.2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilecektir.

3) TYP’lere;

•Adrese Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste oturan kişilerden yalnızca biri katılabilir.

•Adres Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak AKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ve 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart aranmaz.

•Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

.TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar ve Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.