Uluslararası Öğrenciler Aksaray’da Buluştu!

Uluslararası Öğrenciler Aksaray’da Buluştu!
Aksaray’ın da içinde bulunduğu ve Türkiye’de eş zamanlı olarak 33 ilde aynı anda başlayan ‘8. Uluslararası Öğrenci Buluşması’ Aksaray Kent meydanında yapıldı.

Ülkemizde ve Aksaray Üniversitesinde eğitim gören yabancı öğrenciler, bu kültürel etkinliklerde stant açarak kendi ülkelerinin tanıtma fırsatı buldular. Uluslararası öğrenci buluşması programında konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, öğrencileri Aksaray’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ülkemizde eğitimini sürdüren öğrencilerin uluslararası platformda Türkiye’yi en iyi noktaya getireceğini kaydetti.

 “Dünyanın Rengi Türkiye’nin Misafiri” programı çerçevesindeUluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu(UDEF)ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) düzenlediği 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması’na Aksaray’daTürkmenistan, Azerbaycan, Pakistan, Afganistan, Yemen, Filistin, Somali, Tanzanya, Burkina Faso, Irak ve Fas ülkelerin temsilci öğrencileri katıldı. Öğrencilerin kendi ülkelerinin giyim tarzı, ekonomisi, kültürel faaliyetlerin anlatıldığı stantlarsa kendi ülkelerinin tanıtımı yaptı.

Valilik meydanında ki öğrenci buluşmasına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Üniversite Rektörü Mustafa Acar, belde belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, yabancı misafirler ve Aksaraylılar katıldı. Rektör Mustafa Acar, Üniversitedeki yabancı öğrenci varlığından bahsetti. Her yıl artan misafir öğrenci sayısının şuana kadar 480’e ulaştığını bildirildi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada “Farklılıkların bizleri birbirine yakınlaştıran bir dünya anlayışına ihtiyacımız var” dedi. Başkan Yazgı, öğrencileri Aksaray’dan ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtip “Bu öğrenciler, bizleri uluslararası platformlarda temsil edecekler. Aramızda bizleri birbirimize bağlayan birçok değerler var. Bu vesile ile programı organizesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yabancı öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilaveti ve meali okudular. Misafir öğrenciler kendi ülkelerine özgü yerel kıyafetlerle bir gösteri sundu. Ardından da stantların açılışı yapıldı. Başkan Yazgı ve Rektör Acar, stantlarda misafir öğrencilerin isteği üzerine yerel kıyafetler hatıra fotoğrafı çektirdiler. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.