Umre, geçmiş günahların kefaretidir

Umre, geçmiş günahların kefaretidir

Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı umre organizasyonuna katılmak üzere Konya İl Müftülüğüne 7. turun her tipinde kayıt yaptıran umreciler için Umre Eğitim ve İrşat Seminerleri düzenlenmeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı umre organizasyonuna katılmak üzere Konya İl Müftülüğü’ne 7. turun her tipinde kayıt yaptıran umreciler için Umre Eğitim ve İrşat Seminerleri düzenlenmeye başladı. Hacıveyiszade Camii’nde yapılan ve bugün de devam edecek olan seminerlerde umrecilere daha rahat bir umre için ne yapmaları gerektiği, umre ibadetinin önemi ve umre ibadetinin nasıl yapıldığı anlatılıyor.

Umrenin Hanefi mezhebine göre sünnet, Şafi ve diğer bazı mezheplere göre farz olan bir ibadet olduğunu söyleyen İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, “Kur’an-ı Kerim’de ‘hac ve umre ibadetini sadece Allah rızası için yapın’ buyruluyor. Ayrıca Peygamber Efendimiz de umre yapmış ve bizlere de tavsiyede bulunmuş, ecir ve sevabının çok olduğunu bildirmiştir. Peygamber Efendimiz, ‘Umre, o ana kadar işlenen günahların kefaretidir’ Hadis-i Şerifi ile umre ibadetinin önemini anlatmıştır” dedi.

UMRE, TURİSTİK BİR SEYAHAT DEĞİLDİR

Umrenin zor ama ecir ve sevabı yüksek bir ibadet olduğunu ifade eden İl Müftüsü Özbuğday, “Umre, turistik bir seyahat değildir. Esas gayesi ibadettir, Allah rızasını kazanmaktır. Umre, zor bir ibadettir. Umreye giderken bu zorlukları kabul etmek gerekir. Bu zorlukları aşmak için 2 anahtarımız vardır. Bu anahtarlar sabır ve hoşgörüdür. Hac ve umre organizasyonları konusunda Türkiye 30 yıllık bir tecrübemiz var. Fakat bu organizasyon sadece Türkiye tarafından yapılmıyor. Organizasyonun bir boyutunda da Suudi Arabistan var. Bazen uçak geç kalkabiliyor, yollar kapanabiliyor, uzun süre beklemek zorunda kalınabiliyor. Bunlar, seyahat esnasında karşılaşılan genel sorunlardır. Bu sorunların yaşanabileceğini düşünmek ve şimdiden kabullenmek gerekir” diye konuştu.

Dünyanın en kutsal mekanına gidildiğinin de unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özbuğday, “Mekke ve Medine, dünyanın en kutsal mekanıdır. Onun için her şeyden önce nerede bulunduğumuzun bilincinde olmalıyız. Mekke ve Medine’de yapılan ibadetler, diğer yerlerde yapılan ibadetlere göre 100 bin kat daha büyük ecir ve sevap kazandırır. Bu hadislerle belirtilmiştir” dedi. Özbuğday, tüm umre adaylarının yapacakları ibadetin şimdiden hayırlı ve mübarek olmasını diledi.

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.