Üniversite kabuğunu kırmalı

Üniversite kabuğunu kırmalı
Selçuk Üniversitesi rektör adayı Prof Dr. Ahmet Kağan karabulut, “Ülkemiz üniversiteleri arasında gerek akademik göstergeler gerekse de fiziki anlamda önemli bir yere sahip olan Selçuk Üniversitemizin artık kabuğunu tam olarak kırma zamanı gelmiştir

 

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Selçuk Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Mevcut durum konusunda bir ortak algı birliği varsa, bu durumun değiştirilmesi için yeni rektörün bilgi birikimi, feraseti, ilkeleri, vizyonu ve sorunları doğru algılayıp ona göre çözümler üretme gücü de bir o kadar önem taşıması gerekmez mi? Üniversitenin mevcut halinden daha ileriye götürülmesi, ulusal ve uluslar arası arenada bir değere sahip olması, bilgi ve teknoloji üretiminde daha fazla yer alması, bulunduğu bölge insanına hizmet sunabilmesi için neler yapılmalıdır? sorusuna verilecek cevapların niteliği çok önemlidir” dedi.

Rektörlüğün sadece üniversitede akademik hayatın sürdürülmesiyle meşgul bir makam olarak görülmeyip; sanayi, yerel yönetimler, kamu kuruluşları, STK’lar ve benzeri toplumun her kesimiyle diyalog kurabilme ve ortak akıl üretme süreçlerine en büyük katkıyı sağlayabilen bir makam olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Karabulut, “Rektörlük seçimlerinde adayların değerlendirilmesinde bu nedenle çok yönlü bir bakışa sahip adaylara şans verilmesi, yaşadığımız bölgenin tümüne bir artı değer katması gerçeği göz önünde bulundurulmalıdır. Ahmet Kağan Karabulut olarak hayatımın her kademesinde olduğu gibi rektör olarak seçilmemde de vazgeçilmez olarak belirlediğim ve hiçbir zaman ayrılmayacağım ilkelerimin temelini adalet ve şeffaflık oluşturmaktadır. Rektörlüğümde hak edenin hiçbir çaba göstermeden hakkını alacağı, insan odaklı, dürüst, katılımcı ve her daim hesap verebilir bir yönetim anlayışından asla taviz verilmeyecektir. Ayrıca ilkeli duruşlar projelerle taçlandırılmadığı sürece istenen hedefi tutturmak zorlaşabilir. Bu çerçevede Selçuk Üniversitesi’ni olması gerektiği yere getirmek için birçok projeyi ortaya koymuş ve bunu da hem basılı tanıtım materyalleri ile hem de yüz yüze ve grup toplantılarında hedef kitlemizle iletmiş durumdayız. Sitede üniversiteye dönük projelerimiz genel başlıklar halinde belirlenmiş ve bu başlıklar detaylandırılarak somut hale büründürülmüştür. Eğitim ve öğretim, bilimsel üretim ve AR-GE, finans yönetimi, sosyal ve toplumsal projeler gibi birçok alanda neler yapacağımız kamuoyunun bilgisine sunulmuştur” ifadelerini kullandı. Karabulut ayrıca, “Üniversitemizin gelişmesi demek bölgemizin de paralel olarak gelişmesini getirecektir. Bu nedenle Selçuk Üniversitesi rektörlüğünü birçok açıdan gerçekten önemsiyoruz ve ona göre çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu vesile ile tüm Selçuk Üniversitesi mensupları ve sevgili öğrencilerimiz ile değerli halkımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.