Üniversitelerde engel yok

Üniversitelerde engel yok
MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, YÖK’ün açıklamalarının ardından hiçbir öğrencinin kıyafetinden dolayı sınıftan atılamayacağına dikkat çekerek, üniversitelerde başörtüsüne engel kalmadığını vurguladı

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, YÖK’ün başörtüsü konusunda tavrını değiştirmesi ve daha ılımlı bir yaklaşım içerisine girmesiyle ilgili yaptığı basın toplantısında 28 Şubat sürecinin dayatmalarının ortadan kalkmaya başladığını ifade etti. Hukukta bir yeri olmadığı halde inançlara müdahale edildiğini, yasa ve yönetmeliklerde bulunmamasına rağmen keyfi bir şekilde suç icat edilerek başörtülü insanların, eğitim ve çalışma haklarından mahrum edildiğini söyleyen Derviş Argun, eğitim hakkının engellenmesinin uluslararası sözleşmelere göre de aykırı olduğuna dikkat çekti.
28 ŞUBAT SÜRECİ ARTIK BİTMİŞTİR
Baskı dönemlerinin sürekli olmayacağına, er ya da geç hukukun baskıyı yeneceğine olan inançlarından hiçbir zaman vazgeçmediklerini dile getiren Derviş Argun, “Bugün YÖK Başkanlığının kıyafetlerinden dolayı kimsenin dersten çıkarılamayacağına ilişkin yazılı beyanı geç kalmış bir açıklamadır. Zaten olması gereken de budur. Ama daha önce tepeden inmeci dayatmacıları koruyan YÖK yönetimi, artık hukuktan yana olmayı seçmiştir. Bu tavır değişikliği çok önemlidir. Tüm üniversitelerin yönetim ve akademik kadrosu bu tavır değişikliğini ciddiye almak ve iyi okumak durumunda olmalıdır” ifadelerini kullandı.
REKTÖR OKUDAN’A, TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Yeni Şafak Gazetesi’nin dünkü sayısında yer alan habere atıfta bulunan Derviş Argun, “YÖK’ün hiçbir öğrenci yaka paça sınıftan çıkarılamayacak yönündeki genelgesine rağmen, çağdışı yasakta direnen bazı öğretim görevlileri başörtülü öğrencileri dersten atma cüretinde bulunmuştur. Yine Yeni Şafak Gazetesi’nin haberine göre Selçuk Üniversitesi’nde de bir öğretim üyesi 3 öğrenciyi başörtülü oldukları için sınıftan atılmıştır. Bu olayı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ise olayın münferit bir olay olduğunu belirterek inceleme başlatacağını söylemiştir. Özgürlüklere verdiği destekten ötürü Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’a teşekkür ediyor, kendisinin bu yolda destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER DE PASİF KALMAMALI
YÖK’ün ve üniversite rektörlerinin net tavrına rağmen, bazı fakülte dekanlarının veya öğretim üyelerinin başörtülü öğrencilere halen yaptırımda bulunmaya çalışabileceğine dikkat çeken Derviş Argun, başörtülü öğrencilere haklarını sonuna kadar savunmaları tavsiyesinde bulundu. Argun, “Bundan sonra iş üniversite öğrencilerine kaldı. Öğrencilerimiz, önlerine koyulan engeller karşısında çekingen davranmamalı. Haklarının ellerinden alınmasına her zaman ve her şartta engel olmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.