Üreticiye bayram jesti

Üreticiye bayram jesti

Recep Konuk, Şeker tarihinde bir ilk olan bayram avansı uygulamasını sürdürdü ve üreticilere huzur içinde bir bayram geçirmeleri için 32.6 milyon liralık avans verilmesini sağladı

Konya Şeker’in yarım asırlık tarihini, son yıllarda yaptığı birbirinden önemli yatırımlarla efsaneleştiren ve Konya Şeker’i sektörün öncüsü haline getiren. Recep Konuk, üreticilerine sağladığı ayni ve nakdi avans desteğiyle de ülke ekonomisi için üretimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Konya Şeker’in gelişmesinin ve büyümesinin baş mimarı olan ve kısa zaman içerisinde rekor büyümeye imza atan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker’in kaynaklarını da yine çiftçilere geri döndürerek onların daha çok üretim yapmalarına katkı verdi.
Tarımın ve tarımsal sanayinin gelişmesi için kırsal kalkınmanın mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini ve bunun da tek yolunun üretimle ve daha fazla üretmekle mümkün olacağını belirten Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Bizim amacımız, ülkemizin sigortası olan üreticilerin desteklenmesini sağlamak ve tarımın sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaktır. Biz üreticilerimizi desteklemek suretiyle bir yandan esnafımızın ayakta durmasına katkı verirken, diğer yandan da ürettiğimiz sağlıklı ürünlerle tüketicileri koruyoruz. Ülkelerin kalkınmasının üretimle mümkün olacağını bildiğimiz için de üretime yönelik ciddi ve çok önemli yatırımları Konya Şeker olarak ülke ekonomisine kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. Bu arada başta üreticilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim” dedi.
Ülke ekonomisine yıllık 1 milyar liralık katma değer sağlayarak, ülkenin kalkınmasına ciddi katkı veren Konya Şeker’i, bugün dünyada adından sıkça bahsedilen bir kurum haline getiren Recep Konuk, tabana yayılmış sermayenin doğru yönetildiğinde neleri başarabileceğini gözler önüne serdi ve bu anlamda da tüm dünyaya örnek teşkil etti.
ÇİFTÇİLERE 214 MİLYON DAĞITILDI
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk önderliğindeki Konya Şeker, bu kampanya döneminde çiftçilere ayni ve nakdi avans olarak 214 milyon lira ödedi. Şeker tarihinde ilk kez çiftçilere motorin desteği veren Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, çiftçilere bu kampanya dönemi içerisinde toplam 48.5 milyon liralık 3 kez motorin desteği verilmesini sağladı. Yine çiftçilere bu dönem içinde yaklaşık 73.4 milyon liralık 3 kez nakdi avans verilirken, 32.6 milyon liralık da bayram avansı dağıtıldı. Bayram avansıyla birlikte üreticilere yaş küspe ve nakliye bedelleri de ödendi. Çiftçilere bu kampanya döneminde bugüne kadar 150 milyon lirası motorin, nakdi avans, 64 milyon lirası da gübre, tohum, ilaç ve şeker olmak üzere toplam 214 milyon liralık katkı verilmiş oldu.Bu arada üreticilere olan desteğini her fırsatta gösteren Recep Konuk’un sağladığı katkılarla hem çiftçilerimiz, hem de piyasalar canlandı.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.