Vural, umut tazeledi

Vural, umut tazeledi
Ziya Doğan’dan boşalan Konyaspor teknik direktörlüğüne ikinci kez getirilen Yılmaz Vural, umutlu konuştu
Tecrübeli teknik adam, barajın aşağılarda olmasının kendileri için avantaj olduğunu söyledi
Konyaspor ile sezon sonuna kadar anlaşan teknik direktör Yılmaz Vural, takımla birlikte antrenmana çıktı. Vural, Tatlıcak Tevfik Lav tesislerindeki antrenmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok önemli bir kenti olan Konya’da futbol olgusunun en iyi şekilde yaşaması için çaba göstereceklerini belirtti. Konyaspor’da 1998 yılında da çalıştığını, ilişkilerinin kopmadığını ifade eden Vural, bunun için ekibiyle birlikte karar vererek Konyaspor’un teklifini kabul ettiğini söyledi. Geçen sen lige çıkan Konyaspor’un sıkıntılı günler geçirmesinin herkesi üzdüğünü dile getiren Vural, “Birçok kişi 10’lu puanlara sahip takımlardan 3’ünün düşeceğini tahmin ediyor. Ancak fikstüre bakıldığında üstteki birkaç takım da sıkıntı yaşayabilir. Biz bu işi kotaracağız” dedi.
KONYASPOR’U LİGDE TUTACAĞIZ
Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrasında basın mensuplarıyla tanışan ve değerlendirmelerde bulunan Vural, "2,5 milyon nüfusa sahip bir kentin en önemli sosyal olgusu olan futbolun Konya'da tekrar en üst seviyede yaşanması anlamında bir çabamız olacak. İnşallah bunu başarma adına buraya geldik. Ekibimizle birlikte karar verdik ve biz bu işi başarırız diyerek Konya'ya geldik ve göreve başladık. Konya daha önce 1998 yılında çalıştığımız bir şehir. Futbolu seven kentlerden bir tanesi. Konyaspor'un geçen sezon Bank Asya 1.Lig'den çıkması, bu sene yeniden kötü duruma düşmesi şüphesiz herkesi üzüyor. Konyaspor camiasının bu işi başarabilecek düşüncesiyle direkt gelerek bizlerle konuşması ekibimi ve beni onurlandırmıştır. Bu güveni boşa çıkarmamak istiyoruz. Bu benim ligde 26.sezonum ve Konyaspor ikinci kez çalıştığım takımlardan bir tanesi. Futbolcuların çoğunu tanıyorum. Sadece yabancı oyunculardan tanımadıklarımız var. Oyuncu kalitesi olarak bu işin altından kalkacak oyunculara sahibiz. Tabi ki kolay değil. Maç kaybetmek insanları inanılmaz bir şekilde geriyor. Neticede insansınız ve sizden beklentiler var. Bu sorunları çözüp ve umarım inşallah yeterli puanları alıp Konyaspor'u ligde tutacağız."
34 PUAN ALAN LİGDE KALIR
Yeşil-beyazlı ekibin yeni teknik direktörü Yılmaz Vural, "Bu sezon yeterli puanın geçmiş yıllara oranla daha düşük olacağı kanaatindeyim. Örneğin 30 puanın üzerinden alan takımların alttan dördüncü takım olarak küme düşmekten kurtulacağı görülebiliyor. Bana göre bu hesaplamalar içerisinde 34 puanın kesinlikle ligde kalacağını düşünüyorum. Şu an Konyaspor'un 15 puanı var. Bu demek oluyor ki kalan 13 maçta bize en az 19 puan gerekiyor.
Planlamamız şu. Biliyorsunuz 20 Mart'ta Milli maçlar nedeniyle lige verilecek bir ara var. Oraya kadar 3'ü içeride, 2'si dışarıda olmak üzere 5 maç oynayacağız. Eğer biz buradan beklediğimiz puanları alabilirsek ki almamız mecburiyeti var. Milli maç dönüşünde Trabzonspor gibi güçlü bir ekiple oynayacağımız maçla mücadelemize başlayacağız. Geriye de 3'ü içeride, 5'i dışarıda 8 maç kalacak. Ve tabi ki kolay olmayacak. O yüzden bizim milli maç öncesine kadar olan bölümdeki 5 maçlık dönemde alabileceğimiz kadar yüksek puan almamız gerekiyor ki hem sıkıntılı dönemden kurtulalım hem de ikinci 8 maçlık dönemde fazla sıkıntıya girmeyelim..."
CAMİADA HERKES ÇOK GERGİN
Oyuncularla bir toplantı yaptıklarını ifade eden Yılmaz Vural, "Onlara nasıl katkıda bulunabileceğimizi konuştuk. Sevgili Ziya Doğan hocamızla da takım konusunda görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah Ziya hocamızın bıraktığı yerden takımımızın ligde kalması ve başarılı olması adına elimizden geleni yapacağız. Burada herkesten ricam kalır mıyız? düşer miyiz? diye böyle bir söylemde bulunmamaları. 'Biz bu ligde kalacağız' diye düşünerek ve bu sinerjiyle yolumuza devam edeceğiz. Umarım başarılı olacağız. Süreç kolay değil. Sürekli kazanmak ve başarılı olmak zorundasınız. Oyuncu gergin, yönetici gergin, taraftar gergin. Bütün bu insanların rahatlaması için başarının sağlanması gerekiyor. Çok şükür bu konuda çok deneyimli olduğumu düşünüyorum. Ve bu işi başarabileceğimize inanıyorum. Her yerde de bu mantıkla oldum. Umarım Konya'da da insanların beklentilerini yerine getiririz."
BARAJIN DÜŞÜK OLMASI AVANTAJIMIZ
Bu sezon ligde barajın çok çok aşağılarda olduğuna vurgu yapan yeşil-beyazlı ekibin yeni teknik direktörü Yılmaz Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sene baraj inanılmaz aşağılarda. Çünkü herkes herkesi yenebiliyor. Böyle bir ortamda Konyaspor'un en büyük avantajı barajın düşük olması. Yeterli puanı alıp içerisinde bulunduğu hengamaden çıkması mümkün. İnşallah başarılı oluruz. Biz şimdi hem bu yılı kurtarmak hem de önümüzdeki yılında hazırlıklarını yapmak durumundayız. Ben sözleşmenin uzun süreli olmamasını yönetim kurulu ile görüştüm. Uzun süreli sözleşmelerde yapılıyor ama karşılıklı bir anlaşma olmuyorsa ve takım başarılı olmuyorsa 5 senelik bile sözleşmeniz olsa oradan ayrılıyorsunuz. Biz işi bulmuşken önümüzdeki senede garanti olsun diye düşünmedik. Amaç ligde kalarak hem stad projesinin gelişmesine ve 2,5 milyon insanın yaşadığı bu futbol sevgisinin fazla olduğu kentin takımının da bir Trabzonspor, Kayserispor, Bursaspor ve Gaziantepspor gibi yukarıları hedefleyen ve başarılı olmayı sağlayan takımlardan biri olmasına katkıda bulunmaktır. En azından bunun burada kıvılcımını yakabilirsek ne mutlu bize. Tabi ki öncelikle bu derdin içerisinden çıkmamız lazım ki bunları planlayabilelim. Ama lig durmuyor ve dolayısıyla da bunları planlamak zorundasınız. Devam edeceğimizi düşünerek bu çalışmaları da yapacağız..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.