Yamaç paraşütü dünya şampiyonası Aksaray’da yapılıyor

Yamaç paraşütü dünya şampiyonası Aksaray’da yapılıyor

Yamaç paraşütü sporunun dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu ’Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’ Aksaray’da start aldı.

Yamaç paraşütü sporunun dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu ’Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’ Aksaray’da start aldı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin katkıları ile 2014 yılında Yamaç Paraşütü Festivali, 2015 yılında Hasandağı XC Open Yamaç Paraşütü Türkiye Kupası Şampiyonası yapılmıştı. Başarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonların ardından, uluslararası boyutta dünyanın en büyük yamaç paraşütü organizasyonu olan ’Paragliding World Cup, Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’ gerçekleştiriliyor. 22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uçuşlarda 100’ü yabancı toplam 200 pilot katıldı. İlk uçuşlar Hasandağı eteğinden gerçekleştirildi. Hazırlıkların ardından paraşütleri ile havalanan pilotlar, Aksaray semalarında muhteşem bir görüntü oluşturdu. Bugün uçuşu gerçekleştiren paraşüt pilotları, 5 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki Çukurkuyu köyüne iniş yapacak.

İlk uçuş Şehit Ömer Halisdemir’in köyüne

Konuyla ilgili bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında bu yıl Aksaray’ımızda 2’incisi düzenlenecek olan Hasandağı Dünya Şampiyonası Ön Eleme Yarışmaları nedeniyle şu anda uçuş sahasında bulunuyoruz. Şu anda bulunduğumuz bölgenin yüksekliği 2 bin metre ve Hasandağı’nın bölgedeki en iyi noktalarından bir tanesi. Valiliğimiz, belediyemiz ve diğer kurumlarımızın katkıları ile yapılan bir program. Yaklaşık 13 farklı ülkeden 150 civarında sporcu var. Buraya gelen pilotların tamamı üst düzey profesyonel pilotlar. Bugün Hasandağı’nda tam anlamı ile renk cümbüşü yaşanacak. Bu organizasyon toplamda bir hafta sürecek. Her gün buradan kalkan pilotlarımız farklı bir bölgeye uçacaklar. Mesafeler en az 70 kilometre. Burada toplanan puanlarla Türkiye’de yapılan dünya şampiyonası ön elemelerinde puan olacak. İlk uçuşumuz 15 Temmuz darbe kalkışmasında Hasandağı’nın öz evladı Ömer Halisdemir’in Niğde Bor İlçesi Çukurkuyu beldesine gerçekleştirilecek. Bu şekilde de aziz şehidimizin yad edilmesi gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

Paraşüt Pilotu Güner Akkaya, Aksaray’da ikinci kez uçuş yapacağını belirterek, “Ama sanırım bu yıl biraz daha anlamlı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Ömer Halis’in Çukurkuyu’daki kabrine ineceğiz. Bizim için oldukça anlamlı bir gün. Hainlere inat demokrasi şehidimizin kabrine gideceğiz. Bugün bizim için özel bir gün” dedi.

Paraşüt Pilotu Özlem Çalışkan da, bugün yarışmanın antrenman günü olduğunu belirterek, “Şehit Ömer Halis Demir’in ailesi için uçuş yapacağız. Bugün onun köyüne iniş yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.