Yeni üniversite Meram’ın hakkı

Yeni üniversite Meram’ın hakkı
Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Meram İlçe Başkanı Av. Süleyman Boyalı, şehre kurulacak olan Konya Üniversitesi’nin Meram ilçesine kurulması için basın toplantısı yaptı
HAS Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda Boyalı, “Bir kentin veya ülkenin gelişmesi için çeşitli faktörler etki yapar. Bu faktörlerden birisi eğitim kurumlarıdır. Eğitim kurumlarının ülkenin bilimsel kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmesinde en önemli rol oynadığı araştırmalarla tespit edilmiştir. Şehrimize kurulacak üniversite kurulduğu ilçede ekonomiyi canlandıracak, birçok alt yapıyı ve yatırımı da beraberinde getirecek çok önemli bir yatırımdır. Konyamız’ın 3 merkez ilçesi bulunuyor. Bu 3 ilçenin 2 tanesinde üniversite bulunuyor. Bu anlamda diğer iki ilçemiz gerekli yatırımları almış ve bu yöneyle ciddi anlamda gelişme ve canlanma sağlamıştır. Bu anlamda Konya Üniversitesi Meram ilçesinin hakkıdır” diye konuştu.
Meram ilçesinin hep ihmal edildiğini de dile getiren Av. Süleyman Boyalı, sözlerini şöyle tamamladı: “Meram ilçemiz belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesinde ekonomik anlamda Büyükşehir Belediyesi’ne bağımlılıktan kurtulamamıştır. Meram ilçemiz dışındaki diğer merkez ilçelere baktığımızda büyük organize sanayilerini barındırmaktadır. Meram ilçemize baktığımızda bir sanayi alanı bulunmamaktadır. Şehre kurulacak olan yeni üniversitenin de Meram’dan esirgenirse ilçemiz iyi bir tatil beldesine dönüşecektir. İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasını sağlaması için Konya Üniversitesi’nin kampüsü beldemize kurulması gerekir. Bu şekilde beldemizin birçok sorunu çözüme kavuşacaktır. Yoksa beldemiz üvey evlat muamelesini görmeye devam edecektir. Beldemize yapılacak yatırımlarda Büyükşehir Belediyesi’nin eline bakmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için üniversite yatırımının ilçemize yapılmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.