Yine taciz, yine öğretmen

Yine taciz, yine öğretmen
Kayseri'de bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda öğretmenleri R.E. tarafından tacize uğrayan öğrenciler tacizi ispatlamak için sınıfta gizli kayıt yaptı.

Kayseri'de bir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda öğretmenleri R.E. tarafından tacize uğrayan öğrenciler tacizi ispatlamak için sınıfta gizli kayıt yaptı. Tacizci öğretmen R.E. kameraya yakalandı

Siirt'in ardından Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görevli R.E. isimli öğretmenin bir yıl öncesine kadar okulda yatılı olarak kalan öğrencisine tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Dün Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen imzasız bir ihbar mektubu ile ortaya çıktığı ileri sürülen skandalın boyutlarının çok daha büyük olduğu belirlendi.

SINIFTA GİZLİ KAYIT

R.E. isimli öğretmenin yanı sıra İ.K. isimli öğretmenin de 4 yıl boyunca okulun 8. sınıfa devam eden kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu tespit edildi. Olayda öğretmen R.E. tarafından cinsel istismara maruz kalan kız öğrencilerden ikisinin ilaç içerek intihara kalkıştıkları, okul idarecilerinin de bu olayı gizledikleri iddia edildi. Öğrenciler diğer öğretmenlerini tacize uğradıklarını ikna edemeyince iddialarını kanıtlamak için tacizleri kameraya almaya karar verdi.

Sürekli cinsel tacize maruz kaldığını iddia eden ve bir türlü okul idarecilerini bu konuda ikna edemeyen öğrenciler sınıftaki dolabın içine gizledikleri gizli kamera ile kayıta başladı. Dün basına yansıyan kamera görüntülerinde de öğrenci sınıfta kendi ceketinden bir şey alıp sınıf bilgisayarına otururken tacizci olduğu iddia edilen öğretmen sınıfa giriyor.

Bir sandalye çekip öğrencinin yanına oturuyor. Kız öğrenci ile kısa bir konuşmanın ardından öğrencisini alıp kucağına oturtuyor. Daha sonra dudağından öpüyor. Kaydın yapıldığı günden sonra yine gizli kamerayı okul dolabının bir köşesine saklayan öğrenci sınıfta bulunan bilgisayar başında oturuyor. Yine öğretmen sınıfa giriyor. Birkaç kez gidip bina koridorunu kontrol edip ceketini ve kravatını çıkartıp askıya asıyor. Sınıfın perdesini kapatıyor. Öğrencisinin yanına oturuyor ve kucağına alarak habersiz olduğu kamera kaydının dışına çıkartıyor.

KAYIPLARA KARIŞTI

İhbar mektubu ve kamera görüntüleri üzerine soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı olaya müdahalede geciken okul müdürü N.S. ve yardımcısı O.K. ile tacizci olduğu ileri sürülen öğretmenler R.E. ile İ.K.'yi görevden uzaklaştırmıştı.

Tacizci öğretmen R.E. kayıplara karışırken tacize maruz kalan öğrencilerin özel bir hastanede tedavi altına alındığı iddia edildi

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.