YÖK "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu’nda" KTO Karatay başarısı

YÖK "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu’nda" KTO Karatay başarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan ve Türkiye'deki vakıf üniversitelerine yönelik geniş bir bakış açısı sunan "Vakıf Yükseköğretim...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan ve Türkiye'deki vakıf üniversitelerine yönelik geniş bir bakış açısı sunan "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu'na" Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, bursluluk oranları, hukuk fakültesi, tıp fakültesi ve araştırma bütçeleri kategorilerinde pek çok vakıf üniversitesini başarısı ile geride bıraktı.

KTO Karatay Üniversitesi, YÖK tarafından yayımlanan "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu'nda" pek çok göstergede ön sıralarda yer aldı. Raporda, Türkiye'deki vakıf üniversitelerine ilişkin detaylı akademik, idari ve mali verilere yer verildi. KTO Karatay Üniversitesi pek çok listede olduğu gibi bu raporda da niteliği, sunduğu imkanları ve başarısı ile kendisini gösterdi.

Bursluluk oranlarına göre 69 üniversite içerisinde 5. sırada

Vakıf üniversitelerinin ücretli olması, adayların tercihlerini yaparken "ekonomik olma" kriterini de göz önünde bulundurmalarını zorunlu kılıyor. Böylece öğrencilere sunulan burs olanakları üniversite tercihlerinde çok önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Öğrenciye sunduğu çok çeşitli burs imkanları ile başarıyı daima ödüllendiren KTO Karatay Üniversitesi, "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu'nda" öğrenci başına yıllık cari gider sıralamasında yüzde 18 tam burslu oranı ile "Bursluluk Oranlarına Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları" sıralamasında 69 üniversite içerisinde 5. sırada yer alarak öğrenciye verdiği önemi bu rapor ile de tescilledi.

KTO Karatay Hukuk, en başarılı hukuk fakülteleri arasında

Konya Adalet Sarayına en yakın hukuk fakültesi olma, duruşma salonu uygulamaları ve nitelikli akademik kadrosu ile hukuk eğitimini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu", "YKS Başarılarına Göre Hukuk Fakültesi Bulunan Vakıf Üniversiteleri" kategorisinde 33 üniversite arasında 8. sırada yer almayı başardı.

Tıp fakültesi bulunan vakıf üniversiteleri sıralamasında 13. sırada

Medicana Hastanesi afiliye anlaşması, son teknoloji laboratuvarları ve uygulama alanları ile donatılmış dersliklerde öğrencilerine her türlü imkanlarını sunan KTO Karatay Üniversitesi "YKS Başarılarına Göre Tıp Fakültesi Bulunan Vakıf Üniversiteleri" sıralamasında da 13. sırada yer aldı.

Araştırma faaliyetlerinde de öncü üniversite

Araştırma konusunda akademisyen ve öğrencilerini daima destekleyen, onların ufkunu açacak yenilikleri üniversite bünyesine katan KTO Karatay Üniversitesi "Toplam Araştırma Proje Bütçelerine Göre Vakıf Yükseköğretim Kurumları" sıralamasında 68 üniversite içerisinde 8. olarak araştırma faaliyetlerine verdiği önemi bu raporla da gösterdi.

YÖK

YÖK

YÖK

YÖK

YÖK

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim