Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı

Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun almış olduğu karar gereği Oda Üyesi olan kişilerden oluşturulan “Yüksek İstişare Kurulu” ilk toplantısını gerçekleştirdi.

ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı kurulda genel olarak ilin sanayisine, odanın faaliyetlerine ve şehrin vizyonuna yönelik fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu.

18 Kişinin temsil ettiği Yüksek İstişare Kurulu, yapılan toplantılarda çıkan öneri, proje ve sorunların çözümüne yönelik olarak çalışmalar gerçekleştirecek. ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş’ın önemle üzerinde durduğu kurul 6 ayda bir toplanacak.

Yüksek İstişare Kurulu hakkında bilgi veren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin bağlı olmuş olduğu 5174 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri esas alınarak Odamız üyelerinden Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmuştur.

Bu kurulun en büyük amacı, Odalara kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturmak ve bunları yönetim kuruluna sunmak, şehrin ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamak üzere Odamız Yönetim Kurulu tarafından havale edilen konuları değerlendirmek, kurul üyelerinin önerdikleri ve ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturmak ve bu konularda raporlar hazırlamak. Bölgedeki ticari, sinai ve ekonomik gelişmeleri izlemek, bu konuda oda organlarını bilgilendirmek, ekonomik ve ticari kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmektir. Kurul yılda 2 kez toplanacak olup aktif olarak çalışacaktır. İşin mutfağında olan arkadaşlarımızın yer aldığı kurul Odamıza ve şehrimize yönelik güzel çalışmalar yapacaktır. Bu kapsamda ilk toplantısını yaptığımız Yüksek İstişare Kurulumuzun şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm kurul üyelerimize çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

thumbnail_dsc_5029.jpgthumbnail_dsc_5040.jpg

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.