Yurt Kur’ da yılsonu şenliği

Yurt Kur’ da yılsonu şenliği

Yurt Kur Seydişehir Yurt Müdürlüğü geleneksel beşinci yılsonu şenliğini bu yılda yine geniş bir katılım ile yaptı.

 Yurt Kur Seydişehir Yurt Müdürlüğü bahçesinde yapılan şenliğe İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Mühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Yunus Çengeloğlu’ nun yanı sıra Yurt Kur Konya Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Danayiyen, İdari Mali İşler Müdürü Mehmet Tuğran, Ankara Yurt Kur Genel Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Ahmet Hamdi Türközü, Beyşehir Yurt Müdürü Belgin Körpeli ve Bozkır Yurt Müdürü Fadime Koçer’ in yanı sıra öğrenciler katıldı.

 

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Seydişehir Yurt Müdürü Fahri Zengin programın açılış konuşmasını yaptı.

Zengin konuşmasında bu şenliğin hazırlanmasında emeği geçen başta İlçe Kaymakamı Kemal İnan ve Belediye Başkanı Abdulkadir Çat olmak üzere tüm personele teşekkür ederek yıl içerisinde yurtta yapılan yenilikleri anlattı.

Zengin konuşmasının devamında “Aydınlık geleceğimizin parlak yıldızı olan öğrencilerim bütün ümidim sizlersiniz diye sorumluluk yükleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün emaneti olan sevgili gençler Mevlana diyor ki Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim. Olur ya kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne de unutur. Bizde sizleri ruhumuzla canımızla seviyoruz” dedi.  

 

Konuşmaların ardından Merkez İlköğretim Okulu folklor grubu bir gösteri sergiledi gösteri sonrası İlçe Kaymakamı Kemal İnan öğrencilere hediyeler verdi. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Seydişehir M. Y. O. öğrencileri hazırladıkları gösterileri sunarlarken programın son bölümünde öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince oynadılar. Her yöreye özgü parçalar eşliğinde eğlenen öğrenciler en fazla ise Konya oyunlarına ve son dönemin modası kol bastıya ilgi gösterdiler.

 

ZEDHABER

İsmail Sünbül

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim