Türkiye'nin en büyük lale bahçesine ziyaretçi akını

Türkiye'nin en büyük lale bahçesine ziyaretçi akını

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Kızılkuyu köyünde açılan lale bahçesi Ramazan Bayramı'nın ikinci günü ziyarete açıldı. Görsel şölenin yaşandığı nokta Konya'ya sadece 75 kilometre uzaklıkta bulunuyor

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Kızılkuyu Köyü'nde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü açılan açılan lale bahçesine binlerce ziyaretçi geldi. Renk cümbüşü içindeki bu bahçe, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak görsel bir şölen sunuyor. Rengarenk lalelerin açtığı bu nokta Konya şehir merkezinde 75 kilometre uzaklıkta. Ziyaretçiler arasında Konya plakalı araçların yoğunluğu da dikkat çekişor. Sadece Konya ve Karaman gibi şehirlerden değil Mersin ve Antalya gibi komşu illerden de ziyaretçiler Atlas Lale tarafından açılan lale bahçesindeki güzelliğe şahit olmak için Kızılkuyu köyüne akın ediyor. Ziyaretçiler arasında Antalya ve Mersin'de yaşayan Rus ve Ukraynalı misafirlerin de yoğunluğu dikkat çekiyor. Özel fotoğrafçılarla birlikte lale tarlasına gelen Rusya ve Ukrayna vatandaşları görsel şöleni ölümsüzleştiriyor.

whatsapp-image-2024-04-11-at-21-26-12.jpeg

GÜNÜN HER SAATİNDE FARKLI BİR GÜZELLİK SUNUYOR

Her yıl bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte doğanın uyanışına tanıklık etmek için yola çıkan ziyaretçiler, bu kez Karaman'ın eşsiz güzelliklerine hayran kaldı. Kızılkuyu köyünde bulunan lale bahçesi, açıldığı günden bu yana şehrin cazibe merkezi haline geldi. Bu doğa harikası bahçe, günün her saatinde farklı bir güzellik sunuyor. Göz alıcı renkleri ve muhteşem görüntüsüyle adeta bir tablo gibi duran laleler, ziyaretçilerin büyülendiği bir atmosfer oluşturuyor. Gündüzleri güneşin altında parlayan laleler, akşam saatlerinde ise yumuşak ışıklar altında farklı bir atmosfer sunarak ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

whatsapp-image-2024-04-11-at-21-26-10.jpeg

LALE TARLASININ RUS MİSAFİRİ: GÖZLERİME İNANAMADIM

Mersin'nin Silifke ilçesinde yaşayan Aleksandrina isimli Rusya Federasyonu vatandaşı günlerdir buradaki güzelliği görmek için hazırlık yaptığını belirterek, şunları söyledi: “3 yıldır Silifke Taşucu'nda yaşıyorum. Atlas Lale'nin instagram sayfasını takip ediyorum ve lale bahçesinin 11 Nisan'da ziyarete açılacağını öğrendim. Çiçekleri çok seven bir kadın olarak bu bahçe çok ilgimi çekti. Özellikle lalelere bayılıyorum ve instagramda yaşadığım şehir olan Mersin ile ilgili blogum var. Bu yüzden bu görsel şöleni kaçıramazdım. Sabahın erken saatlerinde kalktım ve 3 saat boyunca buraya gelmek için araç kullandım. Lale tarlası gerçekten muhteşemde. Halı gibi çok sayıda renkli lale, gözlerime inanamadım. Yüzlerce fotoğraf çektim. Hiçbir yerde burada olduğu kadar lale görmedim. Cep telefonumun duvar kağını bile lale yaptım. En sevdiğim renk beyaz ve pembeydi. Ayrıca lale tarlasından dağ manzarasına da bayıldım, gerçekten çok güzeldi. Dağlar lalelerle birlikte fantastik görünüyordu. Herkese buraya görmelerini tavsiye ediyorum. Özellikle Mersin'de yaşayan Rus arkadaşlarımın da burayı görmesini çok istiyorum."

whatsapp-image-2024-04-11-at-21-26-17.jpeg

Kızılkuyu köyü sakinlerinden Ahmet Yılmaz, lale bahçesinin açılmasının ardından ziyaretçi sayısında büyük bir artış yaşandığını belirtiyor. Yılmaz, "Bu bahçeyi görmek için gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler, bu eşsiz güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor. Burası sadece bir lale bahçesi değil, aynı zamanda insanın ruhunu dinlendiren bir cennet köşesi" dedi Kızılkuyu köyündeki lale bahçesi, doğa severlerin yanı ve fotoğraf tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. Ziyaretçiler, burada geçirdikleri zamanı unutulmaz karelerle ölümsüzleştirirken, Karaman'ın eşsiz güzelliklerini keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Kaynak: Merhabahaber (İbrahim Büyükeken)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.