11. Uluslararası Akşehir Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
“Fotoğrafta Minimalizm” temasıyla gerçekleştirilen yarışmaya, 34 ülkeden 477 katılımcı toplam 1726 fotoğrafla katıldı. Yarışmaya gösterilen yoğun ilgi, etkinliğin uluslararası alandaki erişimini ve etkisini bir kez daha ortaya koydu.
Sanatın Evrensel Dili Akşehir’de Hayat Buldu!
Yarışmanın değerlendirme süreci 14 Haziran’da gerçekleştirildi. Seçici kurulun titiz çalışmaları sonucunda Çekyalı fotoğrafçı Jozef Danyi, “GYMNAST II” adlı eseriyle FIAP Altın Madalya’nın sahibi oldu. En iyi fotoğrafçı unvanı ise İran’dan Ali Zolghadri’ye verildi.
Yarışmada Ahmet Yılmaz ve Tekin Özcan, FIAP Mansiyon ödüllerini alırken Çin, Vietnam, Bulgaristan, Rusya ve İspanya’dan sanatçılar da ödül ve özel plaketlerle onurlandırıldı.
Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, yarışmayla ilgili yaptığı değerlendirmede, Akşehir’in sanatın evrensel diliyle buluştuğu bu etkinliğin, kültür ve sanat politikalarının güçlü bir göstergesi olduğunu vurguladı. Başkan Köksal, “Dünyanın dört bir yanından sanatçılarla Akşehir’i buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Her yıl büyüyerek devam eden bu yarışma, ilçemizin kültürel değerine değer katıyor” ifadelerini kullandı.
Ödüller ve Kazananlar
En İyi Fotoğrafçı: Ali Zolghadri (İran)
FIAP Altın Madalya: Jozef Danyi – “Gymnast II” (Çekya)
FIAP Gümüş Madalya: Yuliy Vasilev – “End of the Tunnel” (Bulgaristan)
FIAP Bronz Madalya: Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz – “Run” (İspanya)
FIAP Mansiyon Ödülleri:
Ahmet Yılmaz – “Yansıma” (Türkiye)
Ali Zolghadri – “Complete Route” (İran)
Maryam Sadat Ahmadi – “11” (İran)
Sara Goli – “Architecture Hunting” (İran)
Tekin Özcan – “Tellerde Yolculuk” (Türkiye)
Xuan Han Nguyen – “Painter” (Vietnam)
Özel Ödüller:
Seçici Kurul Plaketi: Lei Yu – “Life” (Çin)
AKFAD Ödülü: Mehdi Parsaeian – “Topless” (İran)
Akşehir Belediyesi Plaketi: Victoria Kostochkina – “Dissimilarity” (Rusya)
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.