Aksaray kendi değerleriyle tanıtılsın

Aksaray’ımızın Profesyonelce tanıtılması için yapılan ilk ciddi çalışma için Vali Altınok ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ın yanında emeği geçen herkesi fikirlerinden ve bu fikirlerini eskilerin tabiriyle kuvveden fiile çıkardıkları yani yapılmak isteneni düşünce olmaktan çıkartıp pratiğe de çevirdikleri içinde kendilerini hem tebrik ediyor hemde teşekkür ediyorum.

            YILLAR CAK CEK GEÇİRİLDİ!!!

    Yıllar, yılıdır başta tanıtım olmak üzere ilimizin birinin bin olması için yapılması gerekenler her vesileyle belirtilmesine rağmen şimdiye kadar maalesef sadece ve sadece ”Olacak, yapılacak” denilerek çeyrek asra yakın bir zaman “Cakla, Cekle” geçirildi.

 TANITIMA CİDDİ OLARAK BAŞLANILMASI VE BU İŞİN PROFESYÖNELLERE YAPTIRILMASI VERİLEN EMEĞE DEĞECEK!!!

      İlk defa söylenenlerin uygulamasına geçilmesinin yanında birde bunun çağımızın başarı getiren çalışmalarını sağlayan “Ekmeğin ekmekçiye verilmesinin” tercihiyle bir profesyonel ekibe yaptırılması ise işin başka bir güzelliği.

    Çünkü bununla verilen maddi ve manevi emeğin karşılığının alınması yani geri dönüşümü dahada arttıracak.

     Bilindiği gibi her şeyin en iyisi en saf ve temiz olanıdır.!

     Şehirlerin atası sayısız ilkler ve teklerin şehri Aksaray’ımızın da hiç hak etmediği bu tanınmazlıktan kurtarılması için yapılacak tanıtımda da hiçte ihtiyacımız olmayan,taklit, çakma ve uydurma sloganlar ve bilgiler yerine gerçeklerle tanıtılması ulaşılmak istenen başarının çıtasını dahada yükseltir.!!!

  AKSARAY ŞEHİRLERİN ATASI!,SAYISIZ İLKLER VE TEKLERİN MERKEZİYLE ÜÇ SEMAVİ DİNİN TARTIŞILMAZ MERKEZİDİR!!!

      Ankara’da 14 Mayıs’da başlayacak ”Aksaray Tanıtım Günleri” için Ağaçlı Tesisleri Melendiz Otel’de Vali Selami Altınok’un başkanlığında Belediye Başkanı Nevzat Palta,Rektör Profesör Mustafa Acar’la birlikte ilçe Kaymakamları, ilçe ve Belde Belediye Başkanları,Meslek Odaları,STK temsilcileriyle iş adamlarının katıldığı toplantıda  Aksaray’ın sadece kendi gerçekleriyle tanıtılmasını diledim.

     Orada’da belirttiğim gibi Aksaray’ımızın 11000 yılık geçmişiyle dünyanın es eski üç şehrinden birisi olmasından dolayı tartışmasız olarak şehirlerin atasıdır.

DÜNYADA DEMİR İLK DEFA AKSARAYDA KULLANILDIĞI GİBİ BUĞDAY TARIMIDA İLK BEYİN AMELİYATIDA BİZDE YAPILDI!

     Aksaray Arkeolojik buluntulardan elde edilen bilgilere göre Dünyada Demir’in ilk defa kullanıldığı, Buğday tarımının yapıldığı, ilk beyin ameliyatının yapıldığı,Altın’ın saflık derecesinin ölçüldüğü ilk yerin kurulduğu ve Anadolu’da Bakır’ın ilk defa işlendiği gibi bilinen özellikleriyle de ilklerin tartışılmaz merkezidir.

AKSARAY’IN EŞSİZ VADİLERİ, YALNIZ PERİ BACALARI, HARÇSIZ ILISU KÖPRÜSÜ, DİNAZOR AYAK İZLERİ VE MEMELİ KAYA İLEDE YERYÜZÜNÜN EŞİ OLMAYAN DİĞER TEKLERİDİR!!!

     Aksaray’ın birbirine zincirin halkaları gibi ulanmış yer yüzündeki meskun olmuş en uzun vadi olan Ihlara,onun üstündeki aynı özeliğe sahip Ilısu,Güzelyurt ilçe Merkezindeki Manastır ve Sofular beldemizdeki aynı isimle anılan vadisiyle.

    1978 Yılından bu yana yurt içinde ve dışında, ayrıca da ulaşabildiğim tüm yazılı kaynakların yanında bire bir görüştüğüm işin uzmanları nezdinde süren araştırmalarımda yer yüzünde literatüre girmiş ikinci bir eşi olmayan Ilısu Beldesindeki hiç harç kullanılmadan yapıldığı halde  onlarca asırdır ayakta olan köprü.

    Türkiye’deki diğer Peri Bacalarının yapısının aksine cingi taşlı tek Peri Bacaları olan ”Yalnız Peri Bacaları”,Hamam Boğazındaki “Yeni Doğan Peri Bacası”,Yanyurt Köyündeki onlarca Dinozor ve Dev insan ayak izleri”

    Yine Aksaray Zafer mahallesinde bulunan 1975’den bu yana yaptığım araştırmada yeryüzünde bir başka eşi benzeri bulunmadığını tespit ettiğim ”Memeli Kaya/Afrodit Kayası”

 HER DERDE DEVA SOĞUK SICAK TERMALLERİMİZLE

                İÇMECELERİMİZ

   Aksaray merkezde Hamam Boğazında bulunan Ak Denizden boru çekilerek getirilmiş gibi aynı özelliği taşıyan yaz kış ısısı değişmeyen ”Tuzlusu”, Yanyurt Köyündeki kronik basur ve kaşıntıyı iyileştiren,Çavdarlılar köyünde bulunan böbrek taşlarını döken su.

    Acıpınar ve Helvadere’de bulunan şifalı maden suları.

    Ilısu, Zığa, Ihlara, Acı göl ve Sarıyahşi’de bulunan akla gelebilen tüm hastalıklara faydalı olan sıcak termallerimiz.

YERYÜZÜNDE ÜÇ SEMAVİ DİNİN MERKEZİ OLAN

       5 YERDEN BİRİSİDE AKSARAY’DIR.

    Ervah’daki ve il genelindeki 70 bin Evliyası, Hıristiyanlığın Ortodoks mezhebinin kurucularının ve Yahudilerin ataları olarak kabul ettikleri Hz. Sam(A.S.)nin torunlarının kabirleri nedeniyle Kudüs, Antakya, İstanbul ve Saray Bosna ile birlikte Aksaray üç semavi dinin merkezi olan dünyadaki 5 yerden birisidir.

ESHABI KEHF SURESİNDEKİ OLAYLAR AKSARAY’DA YAŞANDI!!!  

    Yine tarihçi merhum İbrahim Hakkı Konyalı’nın ortaya koyduğu sayısız kaynaklar özelliklede Arap Kaynaklarında Aksaray’da oldukları belirtilen Yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin Kehf Suresinde bahsi geçen Eshabı Kehf olayının geçtiği yerde Aksaray’dır.!!!

 DÜNYADA ERVAH’I OLAN BİR ELİN PARMAKLARINI

    GEÇMEYEN YERLERDEN BİRİSİDE AKSARAYDIR!!!

      Taptuk Emre, talebesi Yunus Emre, Somuncu Baba, Şeyh Cemalletini Aksaray’i başta olmak üzere hem yetiştirdikleri öğrencileri,hem irşatları,hemde  yazdıkları her konudaki ilmi eserleriyle dünyamızı aydınlatanların.

    Bu büyüklerimizin yanında Külhani Ali Baba,Hacı Gayyıp,Ekecik(Topçu) Baba, Baydı Hatun Selime Sultan,Bekar Sultan,Kemal Baba’nın yanı sıra 70 Bin İslam ereninin yattığı yer olan Ervah kabristanlığıyla Aksaray dünyada üç semavi dinin merkezi olma özelliğinin yanında ayrıca da Ervah’ı da olan bir elin parmaklarını da geçmeyen en nadir yerlerindendir.!!!

 DİN VE DEVLET ADAMLARIYLA KAHRAMANLARINDA

                   MENBAI AKSARAY

       Aksaray’ın bir diğer özelliği ise İstanbul’un manevi Fatihi Ak Şemsettin’in yanında onunda hocası olan Hacı Bayramı Veli,Aziz Mahmut Hüdayı,3 Padişahın Şeyhul İslamı Zembilli Ali efendi,2 Padişahın Veziri azamı Piri Mehmet Paşa.

     Mısır Kölemen Sultanlığının Şeyhul İslamı Ekmelledini Aksaray’i başta olmak üzere dünyayı ışıklandıran on binlerce maddi ve manevi ilim adamının.

    Bağdat Fatihi Genç Osman ve Karacaoğlan’ın yanı sıra Ankara’nın kara talihini ak eden, imamlara maaş bağlatarak onları ianeden kurtaran, Aksaray’ımızı hiçte hak etmediği 56 yıl süren ikinci ilçelik prangasından kurtaran Mehmet Altınsoy Aksaray’dan yetişerek ülkemize ve dünyaya şan veren binlerden bir kaçıdır.

     Tanıtım yapılırken sahip olduklarımızın binde biri bile olmayan bu yazımda yazdığım sahip olduklarımızın en iyi şekilde tanıtımımız ve ilimizin maddi ve manevi faydasına olacak diğer tüm güzel işlerde en iyi şekilde değerlendirilmesi.

    Bu bilinçle hiçte ihtiyacımız olmayan çakma sloganlar yerine yapılacak tüm işlerde bu gerçeklerden faydalanılarak,ayrıca şehrimizin coğrafi ve bu coğrafi yapısından gelen jeolojik artılarından da.

      Allah(C.C.) tarafından yaratılan yer altı mağaralarının yanında tarih boyunca gelip geçmiş medeniyetler tarafından yapılan halen sayısal olarak yer üstündeki Aksaray genelindeki yapılardan fazla olan askeri ve barınma ile depolama için kullanılan yer altı barınaklarımızla yer üstündeki tarihi eserlerimiz.

     Tarımımız, Hayvancılığımız ve Sanayimizden de olabildiğince faydalanılması dileğiyle.

     Cuma’nız Mübarek Olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.    

Bu yazı toplam 1055 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.