Aksaray’da çiftçilere 80 ton tohum dağıtıldı

Aksaray’da çiftçilere 80 ton tohum dağıtıldı

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi bahçesinde düzenlenen törende 647 çiftçiye yaklaşık 14 bin dekar alan için 80 ton; nohut, kuru fasulye, aspir ve yağlık ayçiçeği tohumu verildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, törende yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde toprağın ne kadar önemli ve değerli olduğunu herkesin öğrendiğini söyledi.

Toprakla birlikte ön plana çıkan diğer önemli iki noktanın tarım ve gıda sektörü olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu; “Tarım olmazsa olmaz. Eğer sizin karnınız aç ise lüks bir evde yaşayamaz, bir arabaya binemezsiniz. Yazlığınız ve kışlığınızın hiçbir anlamı olmaz. Bu anlamda geleceğin dünyasında en önemli sektör tarım ve gıdadır ”dedi.

Aksaray’ın bitkisel üretimde Türkiye’de 2. Sırada olduğunu 9 ürünün ilk 10 da yer aldığını ifade eden Vali Aydoğdu; “Aksaray olarak tarımın başkenti olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bizim burada yapmamız gereken şu; biz ürettiklerimize sahip çıkacağız. Üreticilerimizin büyük emek harcayarak ürettiği ürünlerin stokçuların eline geçmesine engel olacağız. Hakkımızı hukukumuzu koruyacağız. Hep beraber devlet millet el ele bunlara müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da konuşmasında bakanlık ve İl Özel İdaresi tarafından son 4 yılda çiftçilere yüzde 75’i hibeli 6 milyon TL tutarında 292 ton muhtelif tohum dağıtımı yapıldığını açıkladı.

Saklav; 2022 yılı için Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresinden sağlanan ödeneklerle toplam 2 milyon TL bütçeli proje kapsamında; 647 çiftçiye 42 ton nohut, 20 ton aspir, 5 ton yağlık ayçiçeği, 13 ton kuru fasulye tohumu dağıtımının yapıldığını kaydetti.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’de yaptıkları konuşmalarında artan maliyetler karşısında üreticilere sağlanan tohum desteğinin önemini vurgulayarak Aksaray’da 14 bin dekar nadasa bırakılan tarım arazisinin üretime kazandırılacağını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere tohumlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Tohum dağıtım törenine Vali Hamza Aydoğdu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, birim amirleri muhtarlar ile çiftçiler katıldı. haberfark.net

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.