Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcısı oldu

Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcısı oldu

Ak Parti Aksaray eski Milletvekili 63. Geçici Seçim Hükümetinde Bağımsız kategorisinden Enerji Bakanlığı görevini yürüten, Ali Rıza Alaboyun'un Yeni Hükumette Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcılığına getirildi.

63. Geçici Seçim Hükümetinde Bağımsız kategorisinden Enerji Bakanlığı görevini yürüten,  1 Kasım Seçimlerinden Sonra Yeni Hükümetin Kurulması ile Görevini Berat Albayrak'a Devreden Eski Ak Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'un Yeni Hükümette Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcılığına getirildi.

Ali Rıza Alaboyun Kimdir.

Ali Rıza Alaboyun, 8 Mart 1957'de Aksaray'da doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Hediye'dir. Maden İşletme Mühendisi; İTÜ Maden Fakültesi'ni bitirdi. Amerika'da The Pennsylvania State University'de mühendislik yönetimi ve cevher hazırlama konularında master yaptı. Enerji Bakanlığına bağlı MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde 5 yıl kadar görev yaptıktan sonra 1994 yılında kamu görevinden ayrılarak özel sektöre geçti. Özel sektörde AFS Boru Sanayi AŞ'nin Genel Müdürlüğünü yaptı. ETİBANK Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Lüksemburg'da kurulu bulunan ETİMİNE SA Şirketi'nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Kurul Üyeliği görevinde bulundu. 1997 yılında hükümet değişikliği nedeniyle müşavirliğe atandı. 22. Dönem Aksaray Milletvekili. 22. Dönem'de NATO PA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Almanca bilen Alaboyun, evli ve 3 çocuk babasıdır.  haberbolge.net

haberfark.net

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.