Eskilli 3 muhtardan örnek dayanışma: İyiliğe köprü oluyorlar

Eskilli 3 muhtardan örnek dayanışma: İyiliğe köprü oluyorlar
Konya'da ve Eskil'de görev yapan Eskilli üç muhtar, ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmaları ve hemşerileriyle kurdukları güçlü bağlarla dikkat çekiyor.

Karatay ilçesinde görev yapan Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtarı Muhittin Cırık ve Hacıveyizade Mahallesi Muhtarı Bahri Koyuncu ile Eskil Merkez Mahallesi Muhtarı Kemal Tura, muhtarlığın yalnızca resmi işlemlerden ibaret olmadığını yaptıkları çalışmalarla gösteriyor.

Özellikle Karatay'da yaklaşık 20 bin Eskillinin yaşadığı ifade edilirken, burada görev yapan iki Eskilli muhtar, mahalle sakinlerinin yanı sıra hemşerilerinin yaşadığı sorunlarda imkânları ölçüsünde yanlarında oluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri buluşturan muhtarlar, yardım yapmak isteyenlerle desteğe ihtiyaç duyanlar arasında köprü kuruyor.

Bu çalışmalar yalnızca resmî sosyal yardımlarla da sınırlı kalmıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını yakından takip eden muhtarlar, kimi zaman bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına, kimi zaman da farklı sorunlarının çözümüne yardımcı oluyor. Üstelik bu dayanışmayı sadece kendi mahalleleriyle sınırlı tutmayarak başka yerlerdeki ihtiyaç sahiplerine de destek olmaya çalışıyorlar.

Eskil Merkez Mahallesi Muhtarı Kemal Tura da benzer bir anlayışla mahalle sakinlerinin sorunlarıyla yakından ilgileniyor ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için gayret gösteriyor.

Üç muhtarın çalışmaları, Konya'da yaşayan Eskilli nüfusun büyüklüğünün yanı sıra hemşehrilerin önemli görevlerde bulunmasının ve Eskilli muhtarların sayısının artmasının da ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü hemşehrilerinin sorunlarını bilen ve çözüm için sorumluluk alan isimler, dayanışmanın güçlenmesine önemli katkı sağlıyor.

Muhtarlığın geleceğinin tartışıldığı bir dönemde bu üç ismin çalışmaları, muhtarlığın insanlarla kurduğu gönül bağının ve toplumsal dayanışmadaki yerinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. HaberFark.Net

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.