Altın veya gümüş alınır-satılır mı?

Altın veya gümüş alınır-satılır mı?

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ederken gram altın ve gümüş fiyatı noktasında yükseliş çizgisi sürüyor. İslam Memiş gram altın buradan alınır mı satılır mı sorularına kritik yanıtlar verdi.

Güvenilir liman altın, enflasyonu arkasına alarak yükseliş çizgisinden sapmadan sert hareketlerine sürüyor. Dolara kuruna rağmen güvenli liman olarak altın fiyatları ilerleyen süreçte yükselişini devam ettireceği öngörülüyor. Gram altın fiyatı gün içinde en yüksek 793 TL’yi gördü. Çeyrek altın fiyatı 1252 TL'yi geçti. ONS altın fiyatı tarafından ise 1780 dolar görüldü. Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarından hareketliliği değerlendirdi. Memiş, “Altın fiyatları ne olur?” sorusuna cevap verirken gram altın fiyatı ve gümüş fiyatları için kritik değerlendirmelerde bulundu. Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamalarına dikkat çekti. İslam Memiş altın fiyatları için, “Yangına körükle gidilmemesi gerekiyor. Yangına körükle gittikçe de bu düşüş ihtimali biraz daha uzuyor.” diye konuştu.

GRAM ALTIN BU FİYATTAN ALINIR MI?

Youtube kanalına konuk olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili çarpıcı stratejisini takipçileriyle paylaştı. Altın fiyatlarındaki oluşan köpüğe dikkat çeken İslam Memiş, gram altın için alım fırsatı noktalarına değinerek, bu fiyatlardan alımların doğru olmadığını söyledi. Memiş, “Sabırla bekleyenler fırsatı yakalayacak.” dedi.

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altın fiyatları için analizlerini sürdüren Memiş, “Altın ne olur?” sorusuna da cevap verdi. İslam Memiş, gram altın alacakları yakın ilgilendiren önemli uyarılarını sürdürdü. Yatırımcıları ikiye ayıran Memiş, “Sabırlı olanlar ve sabırlı olamayanlar. Sabırlı olanlar tabi ki daha önce pozisyonunu almış, gardını almış ve şu anda bu işin keyfini sürenler. Zamanında tedbirini almayanlar da bu hızlı giden trene koşarak binmek istiyorlar. Biz de bir an önce varlıklarımız değer kazansın istiyoruz tarzında beklemeye devam ettiklerini gözlemliyoruz. Önceden tedbirlerini almayanlar bekleyecek çünkü alım seviyeleri değil. İslam Memiş, “Altının gram fiyatı tekrar 750 TL seviyesinin üzerinde, 400-500 TL seviyesinden gram altın alanlar satış fırsatı yakalamış oldular.” yorumunda bulundu.

GRAM ALTIN BURADAN SATILIR MI?

Altın Piyasaları Uzmanı Memiş, bu seviyelerden gram altın, dolar ve gümüş alınır mı sorusuna da “Bu seviyelerden altın, gümüş ve döviz almanın riskli olduğunu ve sabırla bekleyenlerin daha düşük fiyatlardan alım yapması gerektiğini söyleyebilirim.” diye cevap verdi.

İSLAM MEMİŞ’TEN ÇARPICI GRAM ALTIN, GÜMÜŞ YORUMU

İslam Memiş’in gram altın, dolar ve gümüş fiyatları hakkında değerlendirmeleri şöyle:

“Geçen hafta piyasalarda biraz daha iyimser bir hava vardı. O agresif yükselişlerden sonra bu hafta trendde özellikle bozulma gözlemliyoruz. Döviz fiyatlarında, altın ve gümüş fiyatlarında tekrar bir yükseliş var. Bunun tek bir nedeni var dolar kurundaki yükseliş. Dolar kurundaki yükselişin tek bir nedeni var düşük enflasyon söyleminin devam etmesi.

Sayın cumhurbaşkanının konuyla alakalı açıklamalarını halen sürdürüyor. Düşük faiz politikaları devam ettikçe özellikle TCMB faiz indirme sinyalini verdikten sonra dolar kurundaki yükselmenin devam ettiğini görüyoruz. Haliyle de piyasalardaki bu bozulma devam ediyor. 13,40 TL seviyesinin üzerinde bir dolar kuru var. Bu kur oldukça köpük bir fiyatlama, oldukça yüksek bir fiyatlama. Bu seviyelerin alım yapmak için uygun seviyeler olduğunu şahsen düşünmüyorum. Sabırla bekleyenler daha düşük rakamlardan bu fırsatları yakalayabilirler.

GRAM ALTIN SATILIR MI?

İki tür yatırımcı var; sabırlı olanlar ve sabırlı olamayanlar. Sabırlı olanlar tabi ki daha önce pozisyonunu almış, gardını almış ve şu anda bu işin keyfini sürenler. Zamanında tedbirini almayanlar da bu hızlı giden trene koşarak binmek istiyorlar. Biz de bir an önce varlıklarımız değer kazansın istiyoruz tarzında beklemeye devam ettiklerini gözlemliyoruz. Önceden tedbirlerini almayanlar bekleyecek çünkü alım seviyeleri değil. Önceden tedbirini alanlar ve pozisyonunu alanlar, akıllı davrananların şu anda satış fırsatı yakaladığını düşünüyorum. O yüzden yatırımcılar alım için bu rakamlarla riskli bir karar verebilirler. Ama daha önce tedbir alanlar 8,50-8,80-9 lira seviyelerinden pozisyon alanlar şu anda kar satışı için uygun seviyeler yakaladıklarını düşünüyorum. Altının gram fiyatı tekrar 750 TL seviyesinin üzerinde, 400-500 TL seviyesinden gram altın alanlar satış fırsatı yakalamış oldular.

GÜMÜŞ BU SEVİYEDEN SATILIR MI?

Gümüş fiyatları içinde aynı öngörüm geçerli. Daha önce 5-6 TL seviyelerinden alım yapanlar 10TL seviyesinden satış yapmak için çok uygun fırsatlar yakalamış oldular. Bu seviyeler daha önce tedbirini almış tasarruflarını koruyabilmiş uyarıları dikkate almış insanların kar satışı yapabileceği karını cebine koyabileceği seviyeler olduğunu düşünüyorum.

BU SEVİYEDEN GRAM ALTIN GÜMÜŞ ALMAK RİSK Mİ?

Bu seviyelerden altın, gümüş ve döviz almanın riskli olduğunu ve sabırla bekleyenlerin daha düşük fiyatlardan alım yapması gerektiğini belirtebilirim. Tabi burada Sayın cumhurbaşkanının ekonomi kurmaylarının açıklamaları da önemli. Ülke riskli bir dönemden geçiyor, yüksek tansiyon var, yüksek bir gerilim var. Hem siyasette hem toplumsal görüşlerde dış politikada vs. yani bu durumlarda biraz daha söylemlerin yerini biraz daha sakin bir seyre bırakması gerekiyor.

DOLAR KURU DÜŞECEK Mİ? ALTIN FİYATI NE OLACAK?

Yangına körükle gidilmemesi gerekiyor. Her ne kadar merkez bankası faiz indirimlerini sürdürse de sürdürmese de bağımsızlık noktasına merkez bankasına yön vermeye devam ettikçe siyaset buna dahil oldukça ben bu politikanın biraz daha zayıflamayı sürdüreceğini düşünüyorum. O yüzden birkaç hafta bekleyelim. Ondan sonra bakalım dolar kurundaki, altın fiyatlarındaki düşüş nereye kadar gerileyecek. Gerileme olduktan sonra tekrar bir yoruma ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim.” dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi