Arpa sararması sorunu için teknik inceleme başlatıldı

Arpa sararması sorunu için teknik inceleme başlatıldı

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı bölgesindeki arpa alanlarında oluşan sararmalar ile ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, müdürlüğe bağlı teknik personelce bitki gelişimi ve sağlığına yönelik olarak yapılan düzenli kontroller neticesinde konuyla ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "17 Ocak tarihinde basında da haber konusu olan arpa alanlarımızda görülen bu sorunla ilgili 20 Ocak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ve Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanlığı temsilcileri ve tarlalarında sorun tespit edilen çiftçilerimizle birlikte ilgili arpa üretim alanlarında hastalıklar ve zararlılar yönünden ayrıntılı olarak bir teknik inceleme daha yapılmıştır. Söz konusu incelemede detaylı analiz yapılmak üzere zarar tespit edilen ürünlerden gerekli numuneler de alınmıştır." denildi.

Duyurunun devamında yapılan ön incelemeler sonucunda sararmaların çoğunlukla soğuk zararı sebebiyle oluştuğu kaydedilirken, düşük oranda da Rhynchosporium secalis yani "Arpa Yaprak Yanıklığı" hastalığından oluştuğu tespit edildiği bildirildi. Söz konusu alandan alınan numunelerin detaylı analiz için ilgili laboratuvarlara teslim edildiği belirtilen açıklamada, "Kesin sonuç çıktığında kamuoyu ile paylaşılacak ve çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için bakanlığımız talimatları doğrultusunda gereken önlemler alınacaktır" diye açıklanmada bulunuldu. haberfark.net

Arpa sararması sorunu için teknik inceleme başlatıldı

Arpa sararması sorunu için teknik inceleme başlatıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 913 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.