Baş, "Sivas Kongresi'nde 3 büyük ilkeye imza atılmıştır"

Baş, "Sivas Kongresi'nde 3 büyük ilkeye imza atılmıştır"

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Sivas Kongresi'nin 101. Yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda, "Atatürk kararlığını ortaya koyan, Haydar Baş duruşunu sergileyen ve bu olgulardan bir santim dahi taviz vermeyecek bir kadroyuz." dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Sivas Kongresi'nin 101. Yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda Atatürk kararlığını ortaya koyan, Haydar Baş duruşunu sergileyen ve bu olgulardan bir santim dahi taviz vermeyecek bir kadroyuz. Türk milleti de bugün aynı kararlılıkta olmak zorundadır. dedi.

BTP Lideri Baş,“4 Eylül 1919’da Türk milleti Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve Atamızın  ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ sözleriyle girdiği bağımsızlık yolunda, var oluş-yok oluş mücadelesi vermiştir.” dedi.

Baş, “1.Dünya savaşından sonra, Türk topraklarını işgal edip, parçalamak üzere itilaf devletleri harekete geçtiler. Egemenliğimize ve bağımsızlığımıza el koyan bu güçlere karşı,  elbette bir direniş başlatmak gerekirdi.

Mustafa Kemal önderliğinde Erzurum Kongresi’nin ardından 4-11 Eylül tarihleri arasında Sivas’ta yapılan kongrede ulusu temsilen üyeler katılmış, karalılıkla istiklali kaybetmektense ölme kararı almışlardır. Mustafa Kemal’in gönlünde verilmiş olduğu ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ kararı, bütün bir ulusun kararına dönüşmüştür.

Sivas Kongresi’nde üç büyük ilkeye imza atılmıştı:
Bunlar, tam bağımsızlık, milli egemenlik ve milli devlet ilkeleriydi. Bu ilkelerden taviz verilmeyeceği tüm Dünya’ya ilan edildi.
O gün ordularıyla gelen itilaf devletleri, bugün siyasi, ekonomik, hukuki, kültürel, ahlaki bütün sahalardaki dayatmalarla, geliyorlar. O gün topraklarımızda dolaşan işgal askerlerinin yerini bugün piyasamızda dolaşan yabancı paralar almıştır.
Yüz yıl önce işgal edip kaynaklarımıza çökerlerken, bugün kaynaklara çöktükten sonra işgal yoluna gitmekteler. Ne hazin tecellidir ki 101 yıl sonra bugün aynı güçler ve kuvvetler, yine karşımızdalar. Akdeniz’deki gelişmeler, bunun en canlı örneğidir.

Merhum liderimiz Haydar Baş’ın ifadesiyle ‘bugün yeni bir Kuvay-ı Milliye ruhuna ve bir bağımsızlık mücadelesine ihtiyaç vardır.’Bu ruh ve bağımsızlık mücadelesi, ete kemiğe bürünüp, BTP olmuş, 19 yaşına girmiştir. Türk Milleti yeniden geleceğine, bağımsızlığına sahip çıkmalıdır.

Bu sahip çıkışın tek adresi Bağımsız Türkiye’dir. Milletimiz BTP’de kenetlenmekten başka çaresi kalmamıştır.  Bu kadro bütün düşman hesaplarını bozacaktır. Çünkü bizler, bağımsızlık yolunda, Atatürk kararlığını ortaya koyan, Haydar Baş duruşunu sergileyen ve bu olgulardan bir santim dahi taviz vermeyecek bir kadroyuz.

Merhum liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın başlattığı bağımsızlık hareketi, Türk milletinin Mustafa Kemal önderliğinde bir asır önce aldığı bağımsızlık hareketi ile aynı ruha sahiptir. Biz bu ruhu 101 yıl önceki ruh gibi diri tutup ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracağız.

Bu duygularla aziz milletimize, saygılarımızı ve sevgilerimizi sunar. Pandemi kurallarına uyarak, birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur içinde yaşamamızı temenni ederim.

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.