Belediye Başkanı Evren Dinçer, haber7.com’un ‘Gündem Masası’na konuk oldu

Belediye Başkanı Evren Dinçer, haber7.com’un ‘Gündem Masası’na konuk oldu

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Haber7.com’un ‘Gündem Masası’na konuk oldu. Başkan Dinçer, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulurken Aksaray için hazırladığı projelerinden bahsetti. Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak mülakat söyleşisine eşlik etti.

Türkiye’nin önde gelen haber sitesi haber7.com’un “Başkan Dinçer müjdeyi verdi” başlıklı haberinde Belediye Başkanı Evren Dinçer, projelerine yer verdi. Başkan Evren Dinçer, revizyon imar planı projesi başta olmak üzere, şehir içi trafik düzenlemesi, Yeşil Aksaray’ın adına yakışan ağaçlandırma çalışmasıyla Aksaray’a Millet Bahçesi oluşturulacağını açıkladı.

Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Şehrimiz için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi. Şehir genelinde gerçekleşecek çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Dinçer “Şehircilik denilince tüm vatandaşlarımızın arzusu, yeşil bir Aksaray olması yönünde. Bizde çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Park alanı itibariyle ayrılmış 2 büyük parkımız var. Hedefimiz bunu arttırmak. Yeni gelişen teknoloji ile beraber çimlendirme ve yeşillendirmenin farklı yöntemleri var. Bunun arayışı içerisindeyiz. Büyükşehirlerimizde bu peyzaj sorununu nasıl çözmüşler, hangi ağaç hangi toprakta yetişir bunun arayışı içerisindeyiz. Millet bahçelerinin yapılması önceliklerimiz arasında. Yer planlamasını yaptık, orta vadede Aksaray'a bir millet bahçesi armağan etmek hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Başkan Dinçer imar konusunda da “Aksaray’ın geneline yönelik bir revizyon imar planımız mevcut.

Konu kat yüksekliğine ilişkin beklenti. Mahalleler arasında kat yüksekliğine ilişkin bir dengesizlik oluşmuş. Vatandaşlarımız bir mağduriyet yaşıyor. Evler belirli yükseklikte yapılmadığı bazı pürüzler ortaya çıkıyor. Şuan yerel ölçekte bu planlamaları gerçekleştiriyoruz. Proje belirli bir ölçeğe geldiğinde ise Bakanlık ile irtibata geçilecek” ifadelerini kullandı.

Aksaray’ın bulunduğu konum itibarıyla bazı avantajları elinde bulunduğu gibi ve beraberinde bazı dezavantaja sahip olduğunu aktaran Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Kapadokya yanı başınızda, Aksaray’ın aslında Kapadokya kadar potansiyeli var. Tanınmışlık konusunda bir dezavantaj mevcut.

Aksaray malum Orta Anadolu'nun merkezinde sayılacak bir konuma sahip, bir kavşak noktasında. Bunun avantajı da dezavantajı da mevcut. Çok güzel bir organize sanayi bölgemiz var. Büyük firmalar Aksaray’da üretim gerçekleştiriyorlar. Hala da hızlı bir şekilde gelişiyor. 12 bin 500 kişi istihdam ediliyor. İkinci Organize Sanayi Bölgesinin yapılması konusunda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Aksaray, Kapadokya bölgesi içerisinde yer alıyor. Bizde de Peri Bacaları mevcut. Aynı zamanda Türkiye'nin önemli kanyonlarından bir tanesi olarak Ihlara Vadisi mevcut. Biz Nevşehir’e yakınlığımızdan dolayı böyle bir dezavantaj yaşıyoruz. Yerli turist açısından bir eksikliğimiz yok, yabancı turizm açısından ise her geçen gün bilinirliğimiz artıyor. Bu sebeple festivaller, fuarlar gerçekleştiriyoruz. Ağustos ayı içerisinde Hasan Dağı’nda Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası gerçekleştirilecek. Alt yapı çalışmaları Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yapılan Hasan Dağı, çok önemli bir kayak merkezi olma potansiyeline sahip. Şuan pistimiz yok, çalışmalarımız sürüyor. İsveç’teki federasyon başkanı ile bir görüşmemiz oldu. Aksaray’ın yamaç paraşütü açısından sayılı merkezlerden biri olduğunu ifade ettiler. Her geçen gün daha güzel yerlere gidiyor. Biz de belediye olarak tüm girişimlerin destekçisiyiz. Nevşehir ile kıyaslandığında yatak bazında konaklama alanımız az. Aksaray’da bu konuda çok imkan mevcut. Bundan sonraki süreçte otel yapmaya yönelik yerel yatırımcılarımızın girişimleri mevcut, biz onları da destekliyoruz. Dışarıdan yatırımcılara da destek olmaya hazırız” dedi.

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde İstanbul’da ziyaret ve görüşmelerini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Evren Dinçer, her fırsatta İstanbul’da yaşayan Aksaraylılarla, Aksaray Dernekleriyle görüşme gerçekleştirdiğini ve bu yönde de olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti.

Görüşmeye eşlik eden Sultanhanı İlçe Belediye Başkanı Fahri Solak ise 2. dönem belediye başkanlığı görev süresinde ilçede gerçekleştireceği projeler hakkında bilgiler aktardı.

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.