Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Bozcamahmut Hüseyin Ağır Aile Sağlık Merkezi Olmalı!

Aslında Yazımın Başlığı “Yaylaların En Büyük Hizmeti Bozcamahmut 112!” idi  fakat Köyümüzde yaşanan üzücü olay başlıkta değişiklik yapmama neden oldu.

 

 2010 yılından bu yana gönüllülük esasına göre dilimizin döndüğünce Eskil ile ilgili yazılar yazıyorum. Yazılarımda Hep Eskil’e bir şeyler kazandıralım olgusu ile hareket ettim…

 

Eskil’in ileri gelenleri ile yapmış olduğum görüşmeler, edindiğim bilgeler yazılarımda 2 alan üzerinde yoğunlaştığımı söyleyebilirim. Bunlardan birincisi eğitim ikincisi ise sağlık bu alalarda Eskil gelişti. Gelişmeye de devam etmesi gerekir.  Zaman zaman eksiklikler dile getirdik…

 

Bana göre Eskil’e kazandırılan En büyük Hizmetlerden birisi Bozcamahmut sınırları içerisi yapılan 112 acil servis istasyonudur.

 

Bu istasyon  yaklaşık olarak 80 civarında yaylaya ve Aksaray Konya yolu üzerinde bulunması münasebeti ile yol üzerindeki bir çok kazaya müdahale ediyor. Çok canlar kurtardı.  

 

Edindiğim bilgi Aksaray il sınırları içerisinde en çok iş yükü olan acil servislerin başında geliyor.  Tabi iş yükünün ağır olmasını istemeyiz.   Hiç kimsenin sağlıksız olmasını isteyemeyiz. Ama müdahale yapılması gerekiyor ise en erken ve kısa zamanda olması hepimizin temennisidir.

 

Bozcamahmut 112 Haziran 2013 te açılmıştı. Yakında 4. Yılını doldurup 5. Yılına girecek Bölgeye büyük katkısı olan bu sağlık tesisinin daha da geliştirilmesi Bölge için ve insan sağlığı için çok önemli olacağını düşünüyorum. Allah devletimize zeval vermesin inşallah devletimiz bu tesisimizi daha iyi daha modern bir şekilde donatarak daha iyi bir şekilde hizmet vermesi arzusundayız.

 

Bozcamahmut Bir Köy olarak düşünülmedi 112 açıldı

 

Yıllarca Bozcamahmut 112 açılması için bekledi. Bundan 20 sene öncesinde de acil servis gelecek denilirdi. Ama köy olduğuna takılır gelmezdi. Ama en nihayetinde birileri gördü buraya acil servis elzem bir ihtiyaç dedi. 2013 yılının haziran ayında 112 acil servis Bozcamahmut’ta hizmete başladı.  

 

Bozcamahmut Hüseyin Ağır Aile Sağlık Merkezi Olmalı!

 

Dün Bozcamahmut’ta istenmeyen bir olay sonucu doktorumuz Hüseyin Ağır ağır yaralanmış, en hızlı bir şekilde müdahalesi yapılmış vakit geçirmeden hastaneye yetiştirilmiştir. Edindiğim bilgi kalbe giden damarı patlayan 3 kez kalp krizi geçiren doktorumuz  112 acil Servis’in sayesinde hayata tutunması için en tez zamanda hastaneye yetiştirilmiş  maalesef kurtarılamamıştır.  

 

Köy Halkı Hüseyin Doktor çok iyi niyetli cana yakın bölgemizi seven burada hizmet vermekten gurur duyan bir doktor bilgisini verdi. Sosyal Medya herkes bir anda Hüseyin doktorumuzun  resimlerini paylaşmaya başladı.  Doktorumuzun 2 çocuğunu ve Hamile eşi kaldi.

 

Görevi başında gerçekleşen bu olaydan sonra tabi bunu yetkililer bilir. Benimki bir öneri Bozcamahmut Aile sağlık Merkezinin ismi “Hüseyin Ağır Aile Sağlık Merkezi” olabilir mi? Tabi burada karar  Sayın Valimiz ve yetkililerin kararı olacaktır.  Benimki bir öneri Allah Hüseyin Doktorumuzun mekanını cennet eylesin Ailesine ve Yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.  Mekanı cennet olsun

 

Ruhuna El Fatiha

Bu yazı toplam 1797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.