Bu şehirde saç sakal tıraşı 400 TL oldu

Bu şehirde saç sakal tıraşı 400 TL oldu
Asgari ücretin yüzde 49 zamla 17 bin 2 TL'ye yükselmesinin ardından a'dan z'ye her hizmete zam yağmaya başladı. Son olarak tıraş fiyatlarına büyük zam geldi.

Antalya'da saç sakal tıraş 400 TL'ye yükseldi. 

tras-sac.webp

Milli Gazete'deki habere göre, Antalya’daki berberler saç kesim fiyatlarını yüzde 80 oranında artırdı. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyelerine yeni fiyat listesini gönderdi. Buna göre, saç sakal kesimi, ‘Lüks’ tarifeli berberlerde 1100 TL, ‘A’ tarifeli berberlerde 550 TL, ‘B’ tarifeli berberlerde 480 TL ve ‘C’ tarifeli berberlerde 400 TL olarak belirlendi.

tarfie.jpg

Saç kesim fiyatlarındaki bu zam, sosyal medyada kullanıcıların tepkisini çekti.

'Tıraşın de lüksü nasıl oluyor?', 'Tıraş sonu kafanızı altın suyuna mı batırıyorlar?', 'Berber abiler saç sakalı benzinli odun motoruyla mı kesiyorsunuz?', 'Altın makasla mı kesiyorlar', 'Bir adet sıfır fazla eklenmiş sanırım', 'Altın kaplama makasla tıraş olma keyfi için' gibi yorumlarla fiyatlardaki pahalılığa eleştiriler geldi.

"ARTAN MALİYETTEN DOLAYI KESİM ÜCRETİNE ZAM YAPILDI"

Artan maliyetlerden dolayı kesim ücretine artış yapıldığını dile getiren Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, "Lüks tarife, alışveriş merkezi ile oteller bölgesinde kullanılıyor. A sınıfı Lara bölgesiyle Konyaaltı ilçesinde, B sınıfı şehir merkezi, C sınıfı da Kepez ilçesi, Varsak bölgesi, Aksu'yla Döşemealtı ilçesinde kullanılıyor." dedi.

"ÇOĞUNLUKLA OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ"

Uzun, "Fiyat artışına esnafımızdan, 'Kafede 40 liraya çay içildiği dönemde, ayda bir kere tıraş olmak için bu fiyat ödenir' gibi olumlu tepkiler aldık. Vatandaşın farklı tepkileri de olacak ama çoğunlukla olumlu düşünceler alıyoruz" diye konuştu.

Bahsi geçen bu zamlara bazı vatandaşlarsa oldukça sert tepki gösterdi. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum