Çiftçinin Destek Parası Elektrik Borcuna Yetmedi

Çiftçinin Destek Parası Elektrik Borcuna Yetmedi

Çiftçilerin aldıkları destek paraları elektrik borçlarına yetmedi.

Aksaray Eskilli çiftçilerin aldıkları destek paraları elektrik borçlarına yetmedi.

Bahar aylarının gelmesiyle hızlanan çalışmalar nedeniyle,  çiftçilerimizi sıkıntılı ve telaşlı bir dönem bekliyor.

Kimi çiftçilerin tarım destekleri elektrik borçlarına giderken, tarımın vazgeçilmezleri olan mazot ve gübrenin alımı için çiftçileri zor günler bekliyor.

İlçemizde ki geniş alanda çiftçilik yapan çiftçilerin imadadına Nisan ayında çıkması beklenen pancar parası yetişirken, küçük arazilerde çiftçilik yapan çiftçileri ise kaynak aramaya başladılar. Konuyla iligli görüşlerini açıklayan çiftçiler,” Bize ödenen destek paraları elektrik borçlarına haciz konulduğu için tamamen elektrik borçlarına gitti. İş sezonu başladı, tarlalarımız ekim için hazırlanacak. Bunun için mazota ihtiyaç var. Ekim ve bakımı için tohum ve gübreye ihtiyacımız var. Fakat şu anda elimizde avucumuzda bir şey kalmadı. Esnafta veresiye gübre ve ilaç vermesse zor duruma düşeceğiz. Ayrıca arada geçen konuşmalara göre, bu yıl tarımsal sulamada elektrik paralarının peşin olacağı söyleniyor. Birde bu gerçekleşirse işlerimiz dahada zorlaşacak” şeklinde konuştular.

Türkiye'nin bütün bölgelerinde hububat desteklerinin Kasım ayı içinde ödenmesine rağmen Eskil çiftçisinin hala desteğini alamadığını kaydeden vatandaşlar, yetkillilerden destek istediler. 

Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.