Çiftçiye istihdam fırsatı

Çiftçiye istihdam fırsatı

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği tarafından Dünya Bankasına sunulan ''Genç Çiftçilerin İş Hayatına Dahil Edilmesine Yönelik Eğitim'' projesinin kabul edildiği ve uygulamaya konulacağı bildirildi.

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şaban Güven, yaptığı açıklamada, Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliğinin, ''Genç Çiftçilerin Girişimci Yapılarak İş Hayatına Dahil Edilmesine Yönelik Eğitim Semineri'' projesiyle birliğe üye olan 15-30 yaş arasındaki 60 ile 80 çiftçiye girişimcilik ruhunu canlandırmak ve farkındalığı artırmak için eğitim semineri vereceklerini söyledi.
Hazırladıkları projeyle birliğe üye olan genç çiftçileri yanlış bilgilerden kurtarmak istediklerini dile getiren Güven, şunları kaydetti: ''Projemizdeki amacımız kırsalda yaşayan genç çiftçi gruplarının faal, aktif görev anlayışı içerisinde ülkemizin kalkınma ve gelişim sürecini hızlandırmak. Çiftçilik mesleği kırsalda babadan oğula geçen meslek olması nedeniyle babadan kalan mesleğin devam ettirilmesi, devam ettirilirken de yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi ve yenilikçi olunması için genç çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Hazırladığımız ve Dünya Bankası'na sunduğumuz 'genç çiftçilerin iş hayatına dahil edilmesine yönelik eğitim projesiyle' birliğe üye olan sulama kooperatiflerin de ki 15-30 yaş arası 60 ile 80 çiftçinin girişimcilik ruhu canlandırılarak farkındalıkları artıracağız. Kırsal da yaşayan ve belirlenen genç çiftçilerimiz arasında diyaloğun artırılmasıyla başlayacağımız süreçte bilgi ve becerileri hem gelecekteki nesillere aktarmak, hem de diğer çiftçilerle de paylaşımı sağlanacak.''Birlik olarak, tarımsal sulama da yapılan yanlışlığın devam ettirilmemesi ve önüne geçilebilmesi için genç çiftçilerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Güven, ''Genç çiftçileri önder olarak görüp, bilgi paylaşımında geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Tarımın eğitimle daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ülke ekonomisine de katkıda bulunabilmek için tarımsal faaliyetlerde teknolojinin kullanılması gibi konularda, proje uygulamasını başlattık. Proje uygulamalarında uzmanlar ve danışmanlarla hareket edeceğiz. Gerekli eğitimler verildikten sonra genç çiftçilere eğitime katıldıklarına dair sertifika vereceğiz'' dedi. Genç çiftçilere modern çiftçilik eğitimi vermek için böyle bir proje geliştirdiklerini vurgulayan Güven, genç çiftçileri modern teknolojik üretimin yapılması, suyun tasarruflu kullanılması konusunda eğiteceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.