"ÇKS ve diğer belgelere sahip hemşerilerimizin  arabalarıyla ilçemize giriş-çıkışlarında hiç bir sıkıntı yok"

"ÇKS ve diğer belgelere sahip hemşerilerimizin arabalarıyla ilçemize giriş-çıkışlarında hiç bir sıkıntı yok"

Eskil Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Karakaya, "e-devletten alınan izin belgesi, ÇKS ve odamızın verdiği belgelere sahip hemşerilerimizin ilçemize giriş-çıkışlarında hiç bir sıkıntı yok." dedi.

Eskil Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Karakaya, "İlk olarak, 17 günlük pandemi sürecinin uygulanmaya başlanmasından günümüze dek Eskil Kaymakamı Erkut Pamuk önderliğinde zaman ve mekan mefhumu gözetmeden fedakarca çalışan Eskil Emniyet'i ve Jandarmasına teşekkür ederim. Diğer taraftan Eskilli hemşerilerimiz memleketimizin insanına yakışır şekilde kurallara azami şekilde uymakta, bununla birlikte zor şartlarda hem evine ekmek götürmek için hem de insanımıza fedakarca hizmet veren esnaflarımız teşekkürü hak eden isimler." diye konuştu.

Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu süreçte doğru bilinen yanlışlardan birisi hiç şüphesiz, "Eskil'in köy ve yaylalarındaki vatandaşların özel arabalarıyla ilçe merkezine gelemeyecekleri!" şeklinde. Bu söylemle birlikte bir çok Eskilli farklı ilçe ve il merkezine alışveriş için gitmekte bu da Eskil ilçe merkezindeki esnafımızla birlikte söz konusu vatandaşlarımızı mağdur etmekte. Eskil'de 3 bin 500 hemşerimizin ÇKS belgesi var. Yaklaşık bin kişinin de celeplik, esnaflık gibi belgesi mevcut toplam 4 bin 500 kişi ediyor. Bu belge sahiplerinin alışveriş gibi durumlar için ilçe merkezine giriş çıkışında hiç bir engel yok. Eskil'e arabayla gidip gelmek yasak söyleminin ardında gidilen diğer il ve ilçe merkezleri ile Eskil'deki uygulanan kurallar tabii ki aynı. O nedenle buradan Eskilli vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen önceliğimiz Eskil ve Eskil'in esnafı olsun, buna hiçbir engel yok." dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 3053 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum