Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara maaş müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara maaş müjdesi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkartıldığı açıkladı.

Mayıs 2019 tarihine kadar 35 bine yakın muhtar ile 50 ayrı toplantı gerçekleştirdiklerini, bugün de yaklaşık bin 500 muhtar ile 51. toplantıyı düzenlediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkemizde hiçbir cumhurbaşkanının, başbakanın, hiçbir siyasetçinin yapmadığı, başaramadığı bir rekordur. Bu buluşmaların hayırlı neticelerinden biri de hem muhtarlarımızın hem de onlar vasıtasıyla mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözüm yoluna koşmuş olmamızdır" dedi.

Erdoğan, "Biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liracıktı. Bu yılbaşı itibariyle 3 bin 392 TL seviyesine kadar çıkartmıştık. Ayrıca bin 726 lira tutarındaki SGK primlerini karşılamaya başlamıştık. Muafiyet sağladığımız silah ruhsatı harcının da 10 bin 359 lira olduğunu hatırlatmak istiyorum. Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına günlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. Hayata geçmesi için gereken kanuni değişikliği en kısa sürede yapacağımız yeni maaşlarının muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Lafta değil, ben icraat konuşuyorum. Bugüne kadar her sözün arkasında nasıl durduysak bundan sonra da sözlerimizin arkasında duracağımızı bu kanun değişikliği ile Cumhur İttifakı'nın bir icraatı olarak bunu da göreceksiniz." diye konuştu.

haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.