Devlet Bahçeli Oğuzata İlköğretim Okulu'nun Açılışını Yaptı

Devlet Bahçeli Oğuzata İlköğretim Okulu'nun Açılışını Yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Aksaray'a bağlı Dikmen Köyü'ne yaptırılan Oğuzata İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Aksaray'a bağlı Dikmen Köyü'ne yaptırılan Oğuzata İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Açılışta yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinen Bahçeli, yaptırdıkları okul sayesinde Dikmenli çocukların okumak iÇin başka yerlere gitmekten kurtulduğunu söyledi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın dokuz bölgede gerçekleştireceği 'Oğuzata İlköğretim Okulları Eğitim Konakları' projesi çerçevesinde, 16 Temmuz 2010 tarihinde temelini attıkları okulu tamamladıklarını ve açılışı yaptıklarını belirten Bahçeli, Dikmen'in bundan sonra daha özgüvenli ve daha geniş imkanlara sahip olacağını vurguladı. Yeni eğitim öğretim yılının geçmişten devralınan sorunlarla başladığını belirten Bahçeli şöyle konuştu:

"Dikmen Köyü bu defa sessiz ve çaresiz kalmadı. Umutlar bir başka bahara ertelenmedi. Sırtlarındaki çantalarıyla her gün kilometreleri kateden Dikmenli öğrenciler, artık uzaklara gitmeyecek. Anneler, babalar, dedeler kaygılanmayacak. Okul bahçesinin heyecanı, coşkusu Dikmen'i şenlendirecek, ümitlerini canlandıracak, beklentilerini artıracak. Dikmen artık geleceğinden endişe etmeyecek. Üstelik Türkiye'nin yarınlarında pay sahibi olacak ve ben de varım diyecek. Aksaray'ın gelişmesine destek verecek. Eğitimin, öğretimin enginliğiyle gelişecek, büyüyecek ve saadet dolu günlere kavuşacak. Öğretmenlerimizin feyziyle ve fedakarlıklarıyla öğrencilerimizin yüzleri gülecek. Karanlığa buradan da bir ışık tutulacak. Oğuzata İlköğretim Okulu yaktığı meşaleyle gönülleri, vicdanları ve zihinleri aydınlatacak. Dikmenli evlatlarımız milletimize hayırlı ve faydalı fertler olabilmek iÇin tüm güçleriyle çalışacaklar."

DİKMEN MAKUS TALİHİNİ BU OKUL İLE YENECEK

Dikmen'den ve açılışını yaptıkları okuldan çok şey umduğunu da ifade eden Bahçeli, "Dikmen'in aradığı, özlediği, talep ettiği sosyal, ekonomik ve kültürel dinamizmin ufukta göründüğünü düşünüyorum. İlim Çin'de de olsa gidip alın kutlu tavsiyesinin takipçileri olarak buradan yükselecek hidayetin sıcaklığıyla Dikmen'in ısınacağını görüyorum. Bundan dolayı memnun ve bahtiyarım. Dikmen Köyü makus talihini bu eğitim ocağıyla yenecektir. Dileğim budur, isteğim buna yöneliktir. Biz bir adım attık, arkasını getirecek ve daha iyilerine ulaştıracak olan buradan yetişecek güzide insanlarımız olacaktır" diye konuştu.
 

MHP Lideri Bahçeli okulun yapılmasında yardımcı olan Milli Eğitim Eski Bakanı Nimet Çukbukçu'ya, Aksaray Valisi'ne, İl Milli Eğitim Müdürüne ve diğer yardımı olanlara da teşekkür etti. Okulun açılışını yapan Bahçeli sınıfları da gezerek öğrencilerle sohbet etti ve sınıftaki sıraya oturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.