Dünya tiyatrolar günü mesajı

Dünya tiyatrolar günü mesajı
Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bir Mesajı yayınladı.

 Açılan perdenin arkasında, hangi dekor olursa olsun kendinizden bir hikaye bulursunuz. Tiyatro ve sahnede siz olursunuz kostümler içindeki. Bir kış günü Kibritçi Kız ağlıyorsa sahnede, sizinde avucunuzda ıslanmış kibritler vardır  ve  üşüdüğünüzü hissedersiniz sizde  iliklerinize kadar.

Her oyuncu, seyircinin soluk sesini duyar sahnede, cesaretinin dizginlerini sıkı sıkı tutar ellerinde ve canlandırdığı rolün empatisiyle; ruhuna, etine, kemiğine bürünerek dile getirir tüm repliklerini. Bu duygusal seremoni devam ederken sanki bir anlaşma yapılmıştır oyuncu ve izleyici arasında. Yapılan bu anlaşmayla seyirci oyun bitene kadar sürdürür suskunluğunu, varlığını, bir kahkahasıyla bir de gözlerinden yansıttığı  ışıkla belli eder karanlığa gizlenmiş koltuğundan. Ve son perde inerken bu telepatik süreç; alkışlarla mühürlenir, seyircinin önünde eğilen oyuncular eşliğinde.

Tüm Konyalı vatandaşlarımızı hayatın telaşlarına kapılarını kapatıp o renkli dünyaya adım atmaya davet ediyor; değerli  tiyatro sanatçılarımızın ve kadirşinas  tiyatro  izleyicisinin Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.