Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun: "Teröristler Gübre Yapımı Bombayla Elektrik Direğini İmha Etti"

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun: "Teröristler Gübre Yapımı Bombayla Elektrik Direğini İmha Etti"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Mardin’de bir teröristin gübre yapımı bombayla elektrik direğini imha ettiğini belirterek, gerekli tamir çalışmalarının yapıldığını söyledi.Enerji v...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Mardin’de bir teröristin gübre yapımı bombayla elektrik direğini imha ettiğini belirterek, gerekli tamir çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alabayon, memleketi Aksaray’da yaptığı açıklamada, seçim için güvenlik önlemleri aldıklarını ve buna rağmen sabotajların da sürdüğünü açıkladı. Bakan Alaboyun, “Biz enerji konusunda seçimin güven içerisinde yapılması, demokratik bir şekilde yapılması için elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Helikopterlerimiz ile dün bir demo yaptık. Arızaları tespit etme, enerji kaçakları konusunda. Bugünde yeni haber geldi bana. Mardin’in Ömerli ilçesi Fıstıklı köyünde bizim büyük enerji nakil hatlarından birinin altına gübreden yapılmış bir bomba ile bir direği imha etti teröristler. Şu anda bizim ekipler orada tamiratı yapıyorlar. Sürekli müdahil olmak durumundayız. Çünkü bizde 56 bin kilometre iletim hattı var. Bizim enerjide, üretim de sorunumuz yok. En büyük sorunumuz iletim hatlarında doğan arıza var, trafolarda doğan arızalar var ve trafolara gelen aşırı yükler. Bizde bu kapsamda mümkün olduğu kadar bütün ekiplerimiz görevde. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramı’ndan sonra da bütün dağıtım şirketlerinin genel müdürleri ile toplantı yapacağız. Organize edebilirsek bu toplantıyı Aksaray’da yapmayı düşünüyoruz. Bir bütün olarak enerji kesintilerine karşı tedbir almak niyetindeyiz. Ama her ne kadar tedbir de alsan işte görüyorsunuz, bir terörist dağın başında gübreden çok kolayca yapmış olduğu bir takım patlayıcıyla direği uçurabiliyor” dedi.

Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.