Eski Bakandan Müjde,Yeni Bakandan İcraat

Eski Bakandan Müjde,Yeni Bakandan İcraat

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 7 Haziran Seçimleri Öncesi Eskil’de ki elektrik aboneliği sorunu için müjde vermişti.

Yeni bakanımız Aksaraylı olunca umutlar yeşerdi. Bakan Müjdeyi Vermişti  Ama Değişen Bir Şey Yok
Eskilli vatandaşların en büyük sorunlarından birisi olan elektrik aboneliğine hala çözüm bulunamadı. Daha önceden belediyeden 2004 yazısı alınarak yapılan elektrik aboneliği, yapılan bir değişiklikle, arsanın uydudan tesbiti ile yapılmaya başlanmıştı. Bu nedenle tapusunda ev yazılı olmayan tapu sahipleri elektrik abonesi olamıyor.  

Gözler Yeni Bakanımızda
Eskil'de  elektrik abone olma sorununun çözümü için gözler geçici hükümetin kabinesinde yeralan Aksaraylı bakan Ali Rıza Alaboyun'a çevrildi. Aksaraylı olan ve Aksaray ile çevresinin enerji sorununu iyi bilen Alaboyun'un, Eskilde ki elektrik abone sorununun çözümü için çaba sarfetmesi bekleniyor.

 

Seçim Öncesi Bakan Yıldızdan Talimat
2015 Haziran Genel seçimleri öncesi Aksaray'ı ziyaret eden  Enerji ve Tabik Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Eskil için özel talimat vermişti. Aksaraydaki programa katılan Bakan Yıldız'a Eskil'in sorunlarını ileten Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak, "Eskil'in bir ucundan diğer ucuna 75 km uzaklakta yaylalar var ve bu yaylalarda halkımız 12 ay süreyle kalmakta. Öte yandan 300-400 hanelik yaylalar var. 2007'te kooperatifçilikle birlikte hayvancılık gelişti. Yaylalara ve köylere büyük süt tankları kuruldu, burada çiftçimiz mesken abonesi olabiliyor ve bununla birlikte zaman zaman elektrik kesintileri ciddi sorun oluşturuyor." dedi.

Bakan Yıldız da, Yanındaki bürokraktalara Eskil'in elektrik alt yapısıyla ilgili sorunlarının bir an önce bitirilmesi ve Eskil'e yatırımların 3-4 katına çıkarılması talimatı verdi. Yıldız, doğalgaz için Eskil'de fizibilite çalışması yapılmasına ilişkin de talimat vermişti. Ayrıca bakan Yıldız Eskil'de sadece 2004 yazısı ile elektrik abonesi yapılması talimatını da vermişti.

Seçimden Sonra Değişen Bir Şey oldu mu?
Bu haberi basında gören Eskilliler ciddi manada sevinmişlerdi. Elektrik abonesi olamayan ve hali hazırda dosyaları bekleyen abone adayları seçimden sonrada bir şeyin değişmediğini farkettiler. Abone olabilmeleri için 2004 yazısı alınması gerekiyordu, fakat 2004 yazısı almak oldukça zor.

 

2004 Yazısını Kim Veriyor?
Abone olmak isteyen vatandaşların tamamlaması gereken önemli evrakların başında 2004 yazısı geliyor. 2004 yazısı mahalleler için belediyeden, köyler için muhtarlıklardan alınan, o tapudaki arsanın içerisinde ev olduğu ve evin 2004 yılında önce yapıldığı ve su, kanalizasyon ve atık çöp hizmetlerinden yararlandığını bildirir belgedir. 2004 yazısının verilebilmesi için söz konusu parselde ki arsanın tapu kayıtlarında arsa içerisinde ev veya buna benzer bir yapının olduğunun bildirilir olması gerekiyor. İçerisinde hiçbir bina veya yapı olmayan kayıtlarda sadece arsa olarak geçen parsellere 2004 yazısı verilmesi tamamen yasadışı. Belediye yasadışı olduğu içinde ev ve müştemilatı yazılı olmayan tapulara 2004 yazısı vermiyor.

 

Köylerde Bu Sorun Çözüldü

Köylerde ise sorun köy muhtarlığı ve İl Özel İdaresi arasında yapılan yazışmalarla çözülüyor. Köylerde köy muhtarı ve ihtiyar heyetinin  aldığı karar ve Medaş'a  yazılan dilekçeyle  abone işlemi tamamlanıyor.

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.