Eskil halkının Kaymakam Okumuş'tan beklentileri

Eskil halkının Kaymakam Okumuş'tan beklentileri
Eskil ilçe kaymakamı Durdu Yusuf Arık’ın Elazığ iline atanmasından sonra yerine Fatih Okumuş görevlendirildi.

Hilmi YOL

Altı aydır Eskil ilçe kaymakamlığını vekaleten sürdüren Durdu Yusuf Arık Elazığ’a atandı. Durdu Yusuf Arık’ın atanmasının ardından Eskil ilçe kaymakamlığına asaleten atanan Fatih Okumuş Eskilde ki görevine hafta başından itibaren başladı. Asaleten ilk görev yeri Eskil olduğunu ifade eden Okumuş” Eskil coğrafi ve yönetim bağlılığı açısından ülkemizde ender rastlanan ilçelerden birisi. Görev sürem boyunca görev yaptığım ilçeye nasıl faydalı olabilirim onun çalışması içerisinde olacağım. Şu günden itibaren benim memleketim Eskildir.” Dedi. Kahramanmaraş doğumlu ve evli olan kaymakam Okumuş’a Eskil Gazetesi ve Haberfark ekibi olarak görevinde başarılır dileriz.

Eskil Halkının Kaymakam Okumuş’tan Beklentileri.

İlçemize yeni görevlendirilen ilçe kaymakamı Fatih Okumuş’u Eğitimden sağlığa bir çok çözüm bulunması gereken çalışmalar bekliyor. Eskil halkının kaymakam Okumuştan beklentileri

Eğitim: İlçemizde hala bir çok okulda birleştirilmiş sınıflar bulunmaktadır. Bazı yaylalarda bulunan birleştirilmiş sınıflı (örnek Setik, Gölbez) gibi okullarda hala 25 öğrenci bir sınıfta tek öğretmen tarafından ders görmektedir. Buda öğrencilerin kalitesiz bir eğitim almasına sebep olmaktadır. Bu tür okullarda gerekli çalışmalar yapılarak ek derslik açtırılması ve öğretmen görevlendirilmesi için gerekli girişimlerin yapılması.

Özellikle yayla ve köy okullarında okulların bahçelerinin düzeltilerek istinat duvarlarının onartılıp öğrencilerin güvenli bir şekilde boş zamanlarını okul bahçesinde geçirmelerine imkan sağlanması.

İlçemizde hala bir imam hatip lisesi ve birde düz lise mevcuttur. Türkiye’de ilçemize eş değer ölçüde bulunan bir çok ilçede Meslek lisesi ,Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip liseleri yer alırken, ilçemizde hala iki lisenin bulunması ilçemizde çözüm bulması gereken sorunlardan birisidir. İlgili müdürlüklerle irtibata geçilerek en kısa zamanda ilçemize bir meslek lisesi, Anadolu lisesi veya eğitim lisesi kazandırılması için çalışma yapılmalıdır.

İlçemizde yer bulunamaması nedeniyle hala bir kütüphane bulunmamakta, öğrencilerimiz ders araştırma amacıyla girdikleri internette zamanlarını facebook, twitter gibi gereksiz sosyal paylaşım sitelerinde harcamaktadır. En kısa zamanda bir yer bulunarak ilçemizin eğitim konusunda sıkıntılarından birisi olan KÜTÜPHANE’nin öğrencilerimizin hizmetine sunulması gerekmektedir.

İlçemizde lise düzeyinde eğitim gören erkek öğrencilerimizin bir çoğu yaylaların merkeze uzak olması nedeniyle eğitimine veda etmek zorunda kalmaktadır. Vatandaşlar ilçeye bir erkek öğrenci yurdu yapılarak öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri konusunda destek olunmasını beklemektedirler.

Spor Aktiviteleri : Spor yönünde son yıllarda hızlı bir çıkış gösteren ilçemizde spor severler , kendilerinin her türlü spor faaliyetlerini yapabilmeleri için bir adet spor salonu yapılması beklentisi içerisindeler. Tam kapsamlı bir spor salonunun yapılmasını bekleyen spor severler aynı zamanda ilçemizde bulunan semt sahasının çimlendirilip etrafının çevre düzenlemesinin yapılması ve ilçeye yakışır bir semt sahası haline getirilmesi beklentisindeler. Ayrıca köylerde bulunan semt sahalarının kullanılabilir bir saha haline getirilmesi konusunda hemfikirler. Eskilde kurulan ve ilçemizi amatör kümede temsil eden Eskilgücüspor yönetimi de takımlarına destek verilmesini beklemektedirler.

Sosyal aktiviteler:  İlçemizde Eskil Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenmesi beklenilen ve kesin tarihi netlik kazanmayan Festival için, Eskil Belediyesi ile işbirliği içerisine girilerek bu festivalin gerçekleştirilmesi ve bundan sonra her yıl geleneksel olarak kutlanılır hale getirilmesi. İlçemizde geçtiğimiz yıllarda birkaç kez yapılan tiyatro oyunlarının devamlılığının sürdürülmesi.

Turizm : İlçemizde turizm potansiyeli bakımından oldukça zayıftır. Keşfedilmiş fakat gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen bir çok tarihi yer vardır. Bunların başında Eşmekaya kasabasında bulunan ve Erdoğdu Yer Altı Şehri ( Kırkdam Mağaraları), Hititler tarafından Anadolu’da ilk yapılmış Böğet köyü Hitit Baraj Seti ve Böğet Höyüğü , güneşin batışının izlendiği en güzel nokta olarak tasvir edilen Tuzgölü ile Çöl safarisi yapılacak bir çok  çalışmayla turizme kazandırılmalı.

Altyapı : Her ne kadar altyapı çalışması Belediyeye ait gibi görünse de , İlçemizde pancar çekim sezonunda, ağır tonajlı araçlar nedeniyle bozulan ve Özel İdarenin ağında olan köy yollarının sürekli bakımda tutulması gerekmektedir. Özellikle İkizce Yolu olarak adlandırılan ve Eskil- Sultanhanı karayolunun bir an önce onarılması beklenmektedir.

Tarım : İlçemiz genelinde tarım tam manasıyla bilinmemektedir. Bu nedenle tabiri yerindeyse kara gürültü tarımı yapılmaktadır. Tarım konusunda çiftçiler bilinçlendirilmeli. Hızla çekilen yer altı suları nedeniyle özellikle sulama konusunda bilgilendirilme yapılmalıdır.

Genel : İlçe merkezinde kurulması planlanan ama bir türlü kurulamayan MOBESSA kamera sisteminin tamamlanacağı beklentisi yeralmakta. Ayrıca ağaç bakımından oldukça yoksun olan ilçemizde ağaçlandırma çalışmalarına hız verilmesi ve ilçede kurulan AKATDER ( Eskil Ağaçlandırma, Kalkındırma ve Tuzgölünü Koruma Derneği)’nin Ağaç yılı olarak ilan ettiği 2011 yılında ağaçlandırma çalışmaları yapılması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum