Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil İzlenimlerim

Pazartesi günü Eskile Plansız bir ziyaret gerçekleştirdim.

Eskil’e gidiş ve gelişimiz oldukça zor oldu yoğun rüzgâr araba ile gitmemize rağmen oldukça güçlük çektik. Özellikle rüzgârlı günlerde sürücülerin dikkatli olmasını tavsiye ediyorum.

Bilindiği gibi 2014 yılı seçim yılı olması sebebiyle Eskil’de neler olup neler bittiği ile ilgili pek bilgi sahibi olamıyorduk.

Ziyaretim ilk olarak Eskil Gazetesi ile başladı. Burada Gazetenin İmtiyaz sahibi Sayın Mustafa Yol ziyaret ettim. Kaymakam Bey’i ziyaret etmek istedim fakat izinli olduğu için görüşme fırsatımız olmadı. Daha sonra Eş dost ziyareti yaptıktan sonra Eskil Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay ile görüştüm. Başkan Alçay ile görüşmemizde ziyaretçileri varmış özel bir banka Eskil’e şube açmak istiyorlarmış bu sebeple başkan Akçay’ı ziyaret etmişler. Başkan Alçay’ın ziyaretimde Bizim akraba Recep Bozdağ’ın evi yanmış oradan geldiğini söyledi. Buradan bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Başkan Alçay ile görüşmemizde ana teması eskil ve Eskile yapılacak olan hizmetler hakkında oldu. Kafasında şu an 2 ciddi proje var Bunları projelendirmeye çalışıyor. Ama bunlar ciddi maliyet isteyen projeler Başkan bu projeleri gerçekleştirebilirse gerçekten güzel olur. Şu an için bu projeleri benim buradan açıklamam doğru olmaz. Başkan Alçay projelendirdikten sonra basın açıklaması yapacak…

Ziyaretimde Bozcamahmut, Eşmekaya ve güneşli köyünü de ziyaret ettim. Özellikle Bozcamahmut ve Güneşli ’deki yapımı yaklaşık 2 yıldır süren okullara baktım okullar hemen hemen bitmiş Bozcamahmut’taki okulun yarıyıl tatilinden sonra eğitime başlayacağı halk tarafından söyleniyor. Bu okullar Açılırsa 4+4+4 Eskil’de ilk eğitim tesisi 4+4+4’ün 3. Yaşında bu tesise kavuşmuş olacak.   Ama Bozcamahmut’a yapılan bu okulun 5 derslikli bir okul olduğunu gördüm tabi birde ana sınıfı var okulun kapasitesi yaklaşık 150 kişi köyün okulunda şu an yaklaşık 135 öğrenci olduğu ifade ediliyor. 2-3 yıl sonra o okul Bozcamahmut’a yeter mi bilemem. Zamanında yetkililer ile yapmış olduğun görüşmelerde biz oraya 10 derslikli okul istedik İl 5 derslik uygun gördü ifadelerini kullandı. Kardeşim okullar pazarlık usulümü yapılıyor. Geleceğe yönelik yapılsa idi daha güzel olurdu. Yine de emeği geçen herkesten Allah razı olsun Önceki okul müdürü zamanında okulu ziyaret etmiştim okul öğrenci çokluğundan pek fazla verimli olamıyordu. Bunu kendimde gözlemlemiştim.

Bozcamahmut’ta kendi akraba çevremin oluşturdukları gençlerin sohbet evini ziyaret ettim. Oradaki gençlerin bana gösterdikleri yoğun ilgi ve alakadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Son olarak Bozcamahmut’ta yol yine belli bölgede tek şerit! sürücülerin dikkatli olması gerekir. Burada göbeğin olduğu yere trafik ışıklandırması şart olmuş durumda yolu gereğinden fazla yükseltmişler otobüsler göbekte duruyor. Yaya otobüsten indikten sonra yol üzerinde yürümek zorunda kalıyor. Yaya’ya yol kenarında yürüyecek alana bırakılmamış o da gelecek için tehlike arz ediyor.

Tabi Eskil’e gitmişliğe Çöl kartalı Atkısı almayı da ihmal etmedim. Zenginler Katkı yapmasa da biz küçükte olsa katkı yapmaya devam edeceğiz. Bu hafta haksız olarak Kate gülle ile de yenilmiş olsa da!

 Sonuna kadar

Çöl Kartalı ESKİLGÜCÜ diyorum. Play of’a kalacaklarını umut ediyorum. Eskil gücüne şimdiden Play of’ta başarıları diliyorum.

Bu yazı toplam 1743 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum