Eskil'in Başkan Profili

Hepimizin sözde ortak bir derdi var: Eskil'in gelişip zenginleşmesi ve daha güzel bir çehreye kavuşması.

Geçmiştekileri tanımasam bile tanıdığım üç başkanında Eskil için ortak vadidir bu amaç. Ancak başkanların seçim dönemindeki amaçları bu olsa bile Eskil su ve altyapı gibi en temel sorunlarını halledeli daha yedi-sekiz yıl olmuştur.

Fakat Eskil'in yaylalardaki en büyük ve en asli sorunu olan yollar hala tamamlanamamış ve insanları birbirine düşüren, kardeşi kardeşle kavga ettiren meraların parsellenip imara açılması meselesi henüz çözülememiştir.

İşte buda Eskil'in bu zamana kadar iyi yönetilmediğini, hizmet alımı konusunda çok yetersiz kalındığını göstermektedir. Oysa Eskil bütün bu meseleleri yıllaaaar önce çözebilecek güce ve potansiyele sahip. Eğer Eskili yönetenler şahıslara değil de topluma hizmet etmeyi; Kendine oy verene değil de herkese hizmet götürmeyi; Oy verenlerle vermeyenleri ayırmak yerine birleştirmeyi şiar edinip başarabilselerdi bugün Eskil çok farklı olurdu.

İşte bütün bunlardan yola çıkarak Eskil'i yönetmeye talip olan ve gelecek dönem başkanlığa aday olacak olanların yüksek bir yönetici profiline sahip olması gerekir.

Eskil'i yönetmeye talip olanların kişilere değil topluma hizmeti şiar edinmesi gerekir.

Eskil'i yönetmeye talip olanların, evlerin önüne dökülen iki kamyon kumu ki o da sadece kendi taraftarlarına hizmet diye yutturmaya çalışan küçük- kurnaz düşünceleri aklından geçirmemesi gerekir.

Aday olacak kardeşler şunu çok iyi bilmeliler ki Eskil ve yaylaları hizmet alımı bakımından hakikaten çok geridedir.

Başkanlığa aday olanların bunu bilmeleri ve maksimum seviyede hizmet alımı için projeler üretmeleri gerekir.

Eskil'i yönetmeye talip olanların vizyon sahibi, bilgili, eğitimli ve yöneticilik vasfı olan ve büyük düşünen insanlar olmaları şarttır.

Eskil'in kul hakkı yemeyen, kendi ve çevresinin veya azaların çıkarları için imar değişikliği yapmayan, belediye imkanlarını kullanmayan başkanlara ihtiyacı vardır.

Başkan adayı Eskil merkeze mimari bir kimlik kazandırmayı hedef edinmelidir.

Başkan adayı yaylalara sosyal alanlar yapmayı ve ağaçlandırmayı amaçlamalıdır.

Başkan adayı Eskil'in eğitimde üst seviyelere çıkması için projeler üretmelidir.

Başkan adayı Eskil'de var olan maddi potansiyeli harekete geçirecek; Eskil'de üretilen süt, et, buğday, ayçiçeği gibi ürünleri Eskil'de işleyecek işletmeler kurmak için yeterli enerjiye, vizyona ve gayrete sahip olmalıdır.

Çünkü gerçek hizmet bunlardır.

Gelecek seçimlerde bizde vatandaşlar olarak artık şahıslara değil de projelere oy vermeliyiz ki artık Eskil hem ikilikten hem geri kalmışlıktan kurtulsun.

Bu yazı toplam 2893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum