Doçent Dr. Kenan Arıbaş

Doçent Dr. Kenan Arıbaş

Fizıbıl Değil

Bir ilin gelişmesinde, geleceğe tutunmasında belirli ölçütler vardır. Her şeyden önce var olan kaynakları isabetli bir şekilde değerlendirecek olan donanımlı insan kaynakları zaruridir. İlde yönetime talip olan ve olacak kişi veya kişilerin Aksaray’ı, ülkeyi ve küresel dünyayı çok iyi tanımalı veya tanımaya istekli olmalıdır.

Milletvekilliği seçimi, kişilerin hobileri olmaktan çıkartılmalı, sorumluluk almayı bilen, sorumluk karşısında ezilmeyen sağlam bir ruh hainle sahip olan kişilerin hizmet yarışı haline geldiği, projelerin yarıştığı bir sisteme dönüşmelidir. Seçmen bu bereketli yarışı görmek için seçim dönemlerini heyecan ile beklemelidir.

Aksaray’a milletvekili olarak 12 yıl görev almış ama vatandaşı memnun edememiş durumdaysanız, bir yerde hata yapmış, vatandaşın istek ve arzularını yerine getiremediğiniz anlamına gelir. Birde Aksaray’ın sosyal, ekonomik, eğitim ve kültürel açıdan sağlıklı işleyebilmesi için belirli donanımların ilde olmasını sağlayamamışsanız işin tadı kaçar. Örneğin, havalimanı, Tıp Fakültesi, demiryolu gibi.

Aksaraylı olmayıp, Aksaraylı milletvekilleri ile uğraşan, verimsiz ve başarısız insanları çeşitli kamu kurumlarında görev almasını sağlayan bu milletvekili, Aksaray’a sorun taşımakta devam etmektedir. Aksaraylı düşmanı olan bu şahsın,Aksaray iline  ve kente bir kuruş faydası olmamıştır. Olmayacak kişileri de sürekli desteklemektedir.

İlgili şahıs Aksaray’a hava limanı açılması dönemlerinde bardağın boş kısmını görerek, fizıbıl değil diyerek, soğuk gözlerle yatırım Aksaray’dan gidişini izlemiştir. Aynı başarısız milletvekili, yine benzer bir yöneticiyi Aksaray’a atanmasını sağlamış, onunla bitlikte fizıbıl değil diyerek Tıp Fakültesini engellemiştir. Keza, hızlı tren veya şuanki demiryolu ağının Aksaray’ bağlanmasında kılını dahi kıpırdatmayan bu milletvekili, Aksaray için bir proje dahi geliştirmemiştir.

Aksaray’da başta turizm olmak üzere, sanayi sektörünün hızlı gelişmemesinde özellikle havayolu ulaşımının olmamasının büyük etkisi vardır. Çünkü turizm firmalarının Aksaray’a yatırım yapmaları için ilk sordukları konu Havalimanı var mı?  Yok cevabını alınca, turistik turlar düzenlemekten vazgeçmektedirler. Benzer durum sanayi yatırımları içinde söz konusudur.

Şimdi de Aksaraylı bir hemşerimizin yakında yapılacak olan bir kurum seçiminde fızıbıl değil diyerek engellemeye çalışmaktadır. Gider ayak, Aksaray’a son kazığı atacak, tarihin loş sahnesinde yerini alacaktır.

İlimizdeki binlerce işsizi, fakiri düşünene yok. Genç nesil uyuşturucu bağımlısı, olmuş, kitap okuyan nesil hızla azalmakta, popüler kültüre esir olmuş bir nesil geleceğimiz yakıp yıkıyor. Bunu izleyen Aksaraylılar ile sorunu olan O milletveikli….

Türkiye’nin en başarılı hükümetlerini kuran AKP’nin ülkemize yaptığı hizmetler bir devrimdir. Bundan dolayı emeği geçen her kese sonsuz dualarımızı ve şükranlarımızı sunarız. Ama birde bu bereketli yuvaya gizlenmiş, sorunlu insanlarda bulunmaktadır. Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu, sayın Başbakanımız, çektiğimiz sıkıntıları görür ve Aksaray’a, kendisi gibi çalışkan ve başarılı milletvekilleri seçer.

 

Bu yazı toplam 1775 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar