Garip iddia "Albay eşinden dayak yemiş"

Garip iddia "Albay eşinden dayak yemiş"
Polis Memuru Aynur K. ile evli olan Albay Ahmet K., boşanma davasında ‘eşimden şiddet gördüm’ dedi
AZİZ ÖZEN / VATAN
 
Bir garip iddiaPolis memuru Aynur K. ile evli Albay Ahmet K. açtığı boşanma davasında eşinin kendinise şiddet uyguladığını öne sürdü. Eşi Aynur K. ise geçen ağustosta dayaktan hastanelik olduğunu belirtti.

İstanbul’da polis memuru eşine şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan Albay Ahmet K., mahkemeye verdiği dilekçede, polis memuru olan eşi Aynur K. tarafından şiddete uğradığını iddia etti. Polis memuru Aynur K.’nin avukatı Oğuz Kuğu ise müvekkilinin belirtilen tarihte yaklaşık 6 aylık hamile olduğunu, hamile bir kadının bir askere şiddet uygulamasının fiziki olarak mümkün olmadığını belirtti Ümraniye 2. Aile Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davacı albay Ahmet K., davalı Aynur K. ve taraf avukatları katıldı.

Komutanın yüzündeki çizikler

Duruşmada, Ahmet K.’nin gösterdiği üç tanık dinlendi. Orduda görevli tanıklar, albay Ahmet K. ile Aynur K.’in sık sık kavga ettiklerini, komutanları Ahmet K.’in yüzünde çizik izleri bulunduğunu ve çamaşırlarının ise balkondan aşağıya atıldığını gördüklerini söylediler.

Aynur K.’nin avukatı Oğuz Kuğu ise tanıkların doğru söylemediklerini, davacı ile aralarında emir komuta zinciri olduğunu ve askeri teammüller gereği de üstü olan komutanları aleyhine ifade vermelerinin mümkün olmadığını belirtti. Avukat Oğuz Kuğu, belirtilen tarihte müvekkili Aynur K.’in yaklaşık 6 aylık hamile olduğunu, hamile bir kadının ise bir askeri dövmesinin fiziki olarak mümkün olmadığını belirtti. Avukat Oğuz Kuğu duruşmada, tarafların müşterek çocuğu olan 6 aylık bebeğin velayetinin anneye verilmesini ve babanın çocukla kişisel ilişki kurulmasının engellenmesini de istedi. Avukat Kuğu ayrıca, bebeğin masraflarının iki bin lirayı aştığını belirterek nafakanın da arttırılmasını talep etti.

Albay Ahmet K. ise doğumundan beri görmediği kızını görmek istediğini belirtti. Çocuğun geçici velayetini anneye veren mahkeme hakimi, babanın çocukla kişisel ilişki kurması için, mahkemenin, uzman psikolog tarafından şahsi ilişki hususunda ayrıntılı rapor aldıktan sonra değerlendirme yapmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Darp raporları aldı

Albay Ahmet K. ile Aynur K’yi boşanmanın eşiğine getiren olay iddiaya göre şöyle gelişti; Hamile olan polis memuru Aynur K., geçtiğimiz Ağustos ayında eşinin kendisini tekme tokat döverek hastanelik ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Eşinin kendisini şikayet ettiğini duyan albay da şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açarak, asıl kendisinin şiddete maruz kaldığını ileri sürdü. Hamile olan polis memuru Aynur K. ise sürekli eşinin şiddetine maruz kaldığını belirterek hastaneden aldığı darp raporları ile birlikte çok sayıda ceza davası açtı. Albay Ahmet K. hakkında “darp” suçundan 3 yıl hapis istemiyle dava açılırken, 4 ayrı şikayet dosyasının ise soruşturması devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.