Mevlüt Keskin

Mevlüt Keskin

Gönül bağı mı, siyaset bağı mı?

Gönül bağı mı, siyaset bağı mı?

Onlar için aileden gelen paranın dışında memleketten her hangi bir kurum ve kuruluştan destek gelmesi mümkün değildir.

 İşte bu anlayışı çürütecek bir derneğin Eskil’de faaliyette bulunması beni oldukça memnun etmiş ve büyük bir sevinçle geçen yıl köşeme taşımıştım. Eskil Gönül bağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni…

Dernekle ilgili yazımdan sonra birçok insan bana derneğin çalışmalarında adındaki gibi gönül bağı değil, siyaset bağının ön plana çıktığını iddia ettiler.

Hatta oldukça sıkıntılı olan bir arkadaşıma destek sözü veren Dernek Başkanı’nın,  Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın söz konusu arkadaşa “Sana ne desteği vereceğiz, Eskil’de senden daha zor durumda insanlar var” sözünden sonra tutumunun anında değiştiğini kaydetti.

İşte geçtiğimiz günlerde Eskil’de maddi durumu oldukça iyi olan bir hemşerime “Eskil’e yapılacak Fakülte binasına destek vermesinin neden önemli olduğunu kendi çapımda anlatmaya çalışıyordum ki” arkadaşım yine döndü dolaştı Eskil Yardımlaşma Derneği’ne sözü getirdi ve bir örnek verdi.

İyi bir Ak Partili olduğunu söyleyen arkadaşım, doğal olarak 2009 yerel seçimlerinde Şerafettin Meral’i destekliyor , Öyle ki köy köy geziyor partisine oy istiyor, İşte Koçlar Yaylası’nda kendisine yakın gördüğü bir isme gidip “bize oy ver”  diyor.

 Maddi olarak sıkıntılı olan Koçlarlı’nın, aynen şu ifadeleri kullandığını iddia ediyor. “Size oy veremem çünkü size oy verirsem Eskil Gönülbağı Derneği Başkanı, çocuğumun bursunu kesecek. Alçay’a oy verirseniz bursunuzu devam ettiririm” diyor.

Bu tür söylemleri şimdiye kadar hep duydum, ancak her ne amaçla olursa olsun memlekete faydası olan, onun evlatları için,  onun çevresi için fedakarca çalıştığını düşündüğüm bu dernekle ilgili yazı yazmaya klavyenin tuşlarına parmaklarım gitmedi.

Ancak gelinen noktada bu şekilde bütün Eskillilerden toplanan yardımların seçim sandığında oy pazarlığına girdi iddiası bile bugün Eskil’e fakülte yapılmasına destek vermede gönülsüz davrananların elindeki en önemli koz niteliğinde adeta.

Toplumda herkesin üzerinde mutabık olduğu bir konu var ki “Emanete hıyanet edilmez” hele sayın dernek başkanı gibi bilinçli bir insanın böyle küçük hesaplara gireceğine ihtimal bile vermek istemiyorum.

Netice olarak dernek başkanı bununla ilgili açıklama yapmalı ki. Hem bütün Eskillilerin el birliği yaptığı fakülte inşaatı için insanların kafasındaki önemli soru işaretlerinden birisi kalksın, hem de o özverili çalışmalarının üzerindeki soru işareti! Kendisine gazetemiz ve haberfark.net haber sitemiz sonuna kadar açık.

Mezarlığımıza dokunmayın

Eskil mezarlığı tarihi bir mezarlık.

Tarihi olması bir yana mezarlıktan koparılmaya çalışılan çam ağaçları bile en az 40 senelik.

Gerçekten Başkan Alçay’ın nerden aklına geldi oraya park yapmak insanın inanası gelmiyor.

Yapılan bu çalışma her Eskilli gibi beni de rahatsız etti. İki hafta önce ilk işim mezarlığa gidip alanı çıplak gözle görmek oldu.

Söz konusu alan duvarla ayrılıyor. Başkan daha sonra gasilhane ve şadırvan yapacağını söylüyor, ancak söz konusu bölge çam ağaçlarının en yoğun olduğu bölge. Nereye yapacak?

Daha sonra mezarlığın içini şöyle bir dolaştım.

İçim sızladı!

Öyle ki çam ağaçlarının iğne yaprakları susuzluktan adeta toplu iğne büyüklüğünde kalmış sararmış.

Yine her zamanki gibi içinde korkuluk gibi metruk bir bina.

Güney tarafında sazlık bir alan ve çukur.

İçinde kocaman ve derin çukurlar.

Bazı yerlerde taş öbekleri.

Eski mezarların bir çoğunun taşı dikey vaziyetten yatay pozisyona gelmiş.

Eskimiş kapıyı açmak mümkün değil, duvardan atlama operasyonu.

Yakın zamanda otların biraz daha büyümesi ve kuruması ile mutat olarak bir meczubun yakması da beklenen gelişme.

Sadece Eskil merkezdeki değil, başta tarihi mezarlıklar, köy ve yaylalardaki mezarlıklarla ilgili çalışmalar yapılabilir. Burada da her şeyi belediyeden beklemeden, Belediye, vatandaş el ele vererek çalışmalar yapılabilir.

Bunun için kurulabilecek bir dernek çalışması ile birlikte Eskil insanı hatta belediyeye iş düşürmeden ihata duvarları ve kapıları yenilenmiş.

Başta tarihi mezarlar olmak üzere mezar taşları ve mezarların bakımdan geçirildiği, mezarlıkların etrafları ağaçlandırılmış, mezarlıkların üstü yeşillendirilmiş, içindeki taşlar temizlenmiş.

Bitkilerin düzenli olarak sulandığı ve de en önemlisi bir yakınını kaybeden hemşerimizin hemen yanında biten ve” bir ihtiyacınız var mı?” deyip o en acılı gününde ona destek verecek bir dernek yönetimi Eskil’deki çok önemli bir eksikliği giderir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Mevlüt Keskin Arşivi